Tizenhárom pontos előnyt szerzett a Falco a PVSK csapata ellen

Vágólapra másolva!
2008.02.26. 20:31
Tizenhárom ponttal, 86-73-ra verte a Falco együttese a PSVK-t a férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A szombathelyiek szünet után fordítottak, két negyed után még három ponttal vezettek a pécsiek.
Kazlauskas próbál kosárra dobni Lapov mellett
Unger Tamás
Kazlauskas próbál kosárra dobni Lapov mellett
Kazlauskas próbál kosárra dobni Lapov mellett
Unger Tamás
Kazlauskas próbál kosárra dobni Lapov mellett
Egy oda-visszavágós kupacsata első meccséhez mindkét fél máshogyan áll hozzá. A hazai csapat arra törekszik, hogy minél nagyobb előnyt harcoljon ki, míg az idegenbeli együttes célja egy olyan eredmény elérése, amely alapján marad esély a visszavágóra. Nos, a Falco és a Pécs esetében ez nem igazolódott, mert kettejük keddi csatájában a hazaiak örülhettek, hogy egyáltalán nyertek, míg a vendégek végig a győzelemre hajtottak, s nem arra, hogy minél kevesebbel megússzák.

Már napokkal a meccs előtt tudni lehetett, hogy egyik gárda sem a legerősebb összeállításban lép parkettre a Savaria csarnokban, ráadásul mindkét csapatnál a fazonszabászok hiányoztak, vagyis a két irányító. Szombathelyi részről Kálmán László combizomhúzódás, a pécsiektől Wittmann Krisztián sajkacsont-törés okán hagyta ki a negyeddöntő első felvonását. Az első félidő alapján egyértelműen kiderült, a baranyaiak taktikáztak jobban, mert a Wittmann pótlására szerződtetett szerb-görög Srdjan Jovanovics az első félidőben egyértelműen nyerőembernek bizonyult - 11 pontot dobott - míg Váradi Kornél nem találta a helyét egyes poszton.

Ennek bizonyítékaként már a 3. percben a hazai mester, Szrecsko Szekulovics kért időt, mert vezetett a bátran játszó Pécs. A kispadon civilben üldögélő Kálmán láthatólag nagyon hiányzott, a Falcónál az alapszakasz eddigi meccsein oly sokszor megcsodált gördülékeny és ötletes támadójátéknak sokszor nyoma sem volt, karmesterük távollétében a hazaiak gyakran tanácstalanul járatták a labdát, s nem egyszer dobás nélkül fejezték be akcióikat a támadóidő lejártakor.

A két bajnokit egyaránt megnyerő szombathelyiek nehezen találták a ritmust, így a vártnál szorosabb volt a meccs. A 2. negyedben szinte végig vezetett a szerb Dragan Alekcsics remeklésével kiegyensúlyozottan játszó Pécs, amely a félidőre is megőrizte előnyét. A 3. negyedben aztán a 24. perctől elkapta a fonalat a Falco, míg a vendégek négy percig képtelenek voltak betalálni, mielőtt Nick Williams triplája törte meg a gólszünetet.Hiába, Doyne palánkrengető zsákolással megint talpra ugrasztotta a közönséget.

Az utolsó negyedben gyakran váltott zónavédekezésre a Falco, ami megzavarta a vendégeket. A litván Arnas Kazlauskas szórta a triplákat, a 34. percben kettőt egymás után, tízzel meglépett a hazai gárda (69-59), ám mielőtt nagyon tűzbe jött volna a publikum, a horvát Bojan Lapov és Williams szórt hárompontost, ismét szorossá téve a meccset (71-70).

Váratlanul paprikás lett a hangulat, Lapov kipontozódása után Ivkovics kapott hideget-meleget, a férfi szövetségi kapitány a szitkozódó rigmusokat gúnyosan megtapsolva reagált...

Végül a jobban hajrázó Falco a látottak alapján kissé túlzónak tűnő 13 pontos előnyt harcolt ki a jövő heti visszavágóra, amely egyáltalán nem tűnik lefutottnak.

FÉRFI KOSÁRLABDA MAGYAR KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
FALCO KC-SZOMBATHELY - PVSK-EXPO CENTER PÉCS 86–73 (15–17, 22–23, 19–13, 30–20)
A mérkőzés osztályzata: 3
Szombathely, 2000 néző.
V: Papp, Páll, Török
SZOMBATHELY
Váradi K. 9/6, DOYNE 22/6, Draughan 14, KAZLAUSKAS 29/18, ALIAKSZEJEV 12
Csere: Feigl, Will
Edző: Szrecsko Szekulovics
PÉCS
Kutasi 2, WILLIAMS 22/12, Jovanovics 11/3, Tóth N. 4, LAPOV 15/9
Csere: Alekszics 13/3, Grebenár 2, Czigler 4
Edző: Sztojan Ivkovics
Az eredmény alakulása: 4. p.: 8–6. 7. p.: 13–11. 13. p.: 21–21. 17. p.: 32–35. 23. p.: 40–42. 27. p.: 53–50. 33. p.: 69–59. 37. p.: 71–70
Kipontozódott: Lapov (38. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik