A Barcelona Madridban három ponttal bukta el a Real elleni rangadót

Vágólapra másolva!
2008.01.17. 22:53
A férfi kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga küzdelmeiben a 12. fordulót rendezték meg a héten. A C csoport rangadóján a Barcelona Madridban, a Real vendégeként lépett pályára és szenvedett hárompontos vereséget. A három csoportelső közül nyert a CSZKA és a Panathinaikosz, kikapott viszont a Lietuvos Rytas
DeJuan Collins (Zalgiris, balra) és Jon Robert Holden (jobbra, CSZKA) küzdelme
Reuters
DeJuan Collins (Zalgiris, balra) és Jon Robert Holden (jobbra, CSZKA) küzdelme
DeJuan Collins (Zalgiris, balra) és Jon Robert Holden (jobbra, CSZKA) küzdelme
Reuters
DeJuan Collins (Zalgiris, balra) és Jon Robert Holden (jobbra, CSZKA) küzdelme

A Real Madrid és a Barcelona az ötödik fordulóban a katalán fővárosban már megmérkőzött egymással, akkor a házigazda gránátvörös-kékek a várt nagy küzdelemben végül tizenegy ponttal nyertek (73-62). A csütörtöki találkozót hasonló mérleggel várta a két spanyol egylet, nyolc győzelmük mellett mindkét együttes háromszor szenvedett vereséget. A madridiak annyival voltak jobbak, hogy pontkülönbségük +97 volt, a barcelonaiak +92 pontjával szemben.

Az előző fordulóban a Real Madrid idegenben nyert, a Barcelona viszont hazai pályán kapott ki a listavezető görög Panathinaikosztól egy ponttal (56-55).

A katalánok 13 ezer néző előtt (!) a madridi mérkőzést is hasonlóan kezdték, mint ahogyan az előző héten a hazait befejezték: kimaradt helyzetekkel, gyatra támadójátékkal. Ráadásul a madridi összecsapás első negyedében nemcsak a katalánok támadójátéka, hanem a védekezése is kritikán aluli volt, ennek köszönhetően a Real Madrid tizenöt ponttal megugrott (26-11).

A második felvonásban aztán összekapta magát a vendégcsapat és megkezdte a felzárkózást. Különösen a katalánok támadójátéka javult, de saját palánkjuk alatt is lényegesen összeszedettebb játékot mutattak be, mint a kezdésnél. A félidőre így ötpontosra csökkentették a hátrányukat, és ismét nyílttá tették az összecsapást (40-35).

A harmadik negyedben egyenlő erők küzdelmét láthattuk a pályán, a Barcelona a hajrában már a vezetést is át tudta venni, de egy utolsó másodpercben szerzett hazai kosár azt jelentette, hogy egy pontot még meg tudott őrizni előnyéből a Real Madrid az utolsó negyed kezdetére (56-55).

A lendületbe jött fővárosiak a negyedik játékrészben 12-4-gyel nyitottak, így saját kezükbe vették a mérkőzést, az utolsó öt percet kilencpontos előnnyel várták (70-61).

Akkor azonban a vendégek, egy 11-3-s nagy rohamot kivágva a vége előtt 2:30 perccel feljöttek egypontos különbségre (73-72). És az utolsó percet is úgy várhatták, hogy a belátható, két pont a madridiak előnye (78-76).

Döntő volt, hogy a tétet fejben jobban elviselő hazaiak úgy dobhattak két büntetőt egy mezőnybeli szabálytalanságot követően, hogy még a labda is náluk maradt (80-76). Az idő szorításában lévő vendégek még blazíroztak egyet, de elképzelésük nem jött be, a hazai büntetők ismét célt értek (82-76). A találkozót a vendégek hármasa zárta.

A B csoportban a forduló előtt listavezető litván Lietuvos Rytas hatpontos vereséget szenvedett a török Efes Pilsen otthonában (90-84), így két fajsúlyos üldözője beérte őt.

A spanyol Unicaja a francia Le Mans elleni hazai sikerével (87-68) dolgozta le hátrányát, az izraeli Maccabi Elite pedig a horvát Cibona zágrábi legyőzésével (81-76). Mindhárom együttesnek kilenc győzelme és három veresége van. A csoportban a Le Mans tizenkettedik vereségét szenvedte el, így változatlanul a sorozat egyetlen nyeretlen együttese.

Az A csoportban első helyen álló orosz CSZKA Moszkva 28 ponttal nyert a litván Zalgiris otthonában. Az őket 7/4-s mutatóval követő együttesek közül a görög Olympiakosz idegenben kikapott, a spanyol Tau Ceramica hazai pályán, a Siena olasz rangadón, Bolognában nyert. A Zalgirisról pedig már szót ejtettünk.

EUROLIGA, FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 12. FORDULÓ:

A CSOPORT:
Bologna Siena 64-77
Prokom Trefl Sopot Olympiakosz 63-59
Zalgiris CSZKA Moszkva 60-88
Tau Ceramica Union Olimpija 89-74

B CSOPORT:
Armani Jeans Arisz 77-69
Cibona Maccabi Elite 76-81
Unicaja Le Mans 87-68
Efes Pilsen Lietuvos Rytas 90-84

C CSOPORT:
Brose Baskets Fenerbahce Ulker 81-73
Lottomatica Roma Partizan Igokea 88-87-h.u.
Real Madrid AXA FC Barcelona 82-79
Panathinaikosz Chorale Roanne 102-78
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik