Ginobili előlépett a tartaléksorból, és sikerre vezette a Spurst

Vágólapra másolva!
2007.12.06. 07:46
A San Antonio Spurs nyerte a texasi rangadót, miután 97-95-re megverte a Dallas Mavericks gárdáját az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 36. játéknapján. Az idén első alkalommal kezdő Manu Ginobili 37 ponttal zárt. Hiába szerzett 51 pontot Allen Iverson, a Denver vereséget szenvedett a Los Angeles Lakers ellen.
Manu Ginobili (jobbra) DeSagana Diop mellett tör kosárra
Reuters
Manu Ginobili (jobbra) DeSagana Diop mellett tör kosárra
Manu Ginobili (jobbra) DeSagana Diop mellett tör kosárra
Reuters
Manu Ginobili (jobbra) DeSagana Diop mellett tör kosárra

A játéknap talán legnagyobb érdeklődéssel várt meccse a texasi rangadó volt, ahol a San Antonio a Dallast fogadta. A Spursnél ezúttal a kezdőbe került az argentin Ginobili, és ő ezt remek játékkal hálálta meg.

A dél-amerikai 37 pontig jutott, és a San Antonio nagyrészt neki (valamint a 23-ig jutó Tony Parkernek) köszönhette, hogy nem okozott gondot Tim Duncan távolléte.

A Spursnek ez volt sorozatban a negyedik sikere, és az idei szezonban továbbra is veretlen otthon. A vendég Mavericksnél Josh Howard volt a legeredményesebb a 22 pontjával, Dirk Notwitzki 15-ig jutott.

Hiába volt Allen Iverson ponterős játéka, a Denver vereséget szenvedett a Los Angeles Lakers elleni meccsen. A Nuggets szupersztárja csapata 107 pontjából 51-et szerzett, így elmondható, hogy ő, na meg a 26 pontig jutó Carmelo Anthony vitte a hátán a csapatot. Igaz, Iversonnak az utolsó negyedben nem ment a játék, mindössze egy kosarat dobott.

Nagyon hiányzik a Clevelandből LeBron James, hiszen sorozatban ötödik vereségét szenvedte el a Cavaliers, amely ezúttal a Washington otthonában kapott ki. Az öt vereség közül négyből kimaradt James.

Potyogtak a kosarak Torontóban, a nagy adok-kapokból végül a vendég Phoenix Suns jött ki jobban. Leandro Barbosa 35 ponttal zárta az összecsapást, Steve Nash pedig kiosztott 18 gólpasszt. A Suns jó formában van, hiszen sorozatban negyedik győzelmét aratta, és összességében az elmúlt 14 meccsből tizenkétszer sikerrel járt.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 36. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors Phoenix Suns 123-136
Philadelphia 76ers Boston Celtics 103-113
Washington Wizards Cleveland Cavaliers 105-86
Charlotte Bobcats Chicago Bulls 82-91
New Jersey Nets New York Knicks 93-100
New Orleans Hornets Detroit Pistons 76-91
Houston Rockets Memphis Grizzlies 105-92
San Antonio Spurs Dallas Mavericks 97-95
Denver Nuggets Los Angeles Lakers 107-111
Golden State Warriors Milwaukee Bucks 120-90
Seattle SuperSonics Los Angeles Clippers 95-88
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik