A második pécsi vereség a jekatyerinburgi női klub-világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2007.10.23. 13:37
A Jekatyerinburgban zajló női kosárlabda klub-világbajnokság második fordulójában második vereségét is elszenvedte a MiZo Pécs 2010 együttese. Rátgéber László csapata előbb a házigazdáktól, majd ezúttal a kínai válogatottal tulajdonképpen megegyező CBA Beijing együttestől kapott ki, amelynek tizenegy játékosa tagja a hazai olimpiára készülő keretnek. Utóbbi mérkőzésen nem sok esélye volt a Baranya megyeieknek, döntő volt a harmadik negyed, amelyet tizenegy ponttal - 22-11-re - nyert meg az ázsiai csapat.
Fegyverneky Zsófia (labdával) hat pontot szerzett
Meggyesi Bálint - archív
Fegyverneky Zsófia (labdával) hat pontot szerzett
Fegyverneky Zsófia (labdával) hat pontot szerzett
Meggyesi Bálint - archív
Fegyverneky Zsófia (labdával) hat pontot szerzett

A nyitómérkőzésen a pécsiek négypontos vereséget szenvedtek a favorit Jekatyerinburgtól, míg a kínaiak hat ponttal bizonyultak jobbnak a kubai Basketball Club Havana együttesénél.

A pécsi klub internetes oldalának, a mizopecsbasketball.hu beszámolója szerint a kínai válogatott kezdett kevésbé álmosan a pécsiek ellen a szokatlanul korai időpontban megrendezett, magyar idő szerint 9:30-kor kezdődő találkozón, akik az akkor tíz pontot szerző Lan Bian vezetésével azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést és a vezetést.

A pécsi játékosok kinti kísérletekkel próbálkoztak, míg edzőjük, Rátgéber László sok cserével az ideális felállást szerette volna megtalálni. A MiZo megkezdte ugyan a felzárkózást, de hat-nyolc ponttal mindig a kínaiak vezettek.

A második negyed felénél már tíz pont fölé is ment a különbség, de a hajrában sikerült felzárkózniuk a pécsieknek, a szünetben így még a belátható, négy pont volt a két együttes közötti különbség.

A második negyed végén látott pécsi lendület nem folytatódott a harmadik felvonásban, amelyben a kínaiak tizenegy ponttal növelték előnyüket, eldöntve ezzel lényegében a találkozót.

A negyedeik játékrész elején már 18 ponttal(!) is vezettek a kínaiak, de a hajrában a pécsiek jelentősen javítottak helyzetükön és az eredményen, igaz, a győzelemhez ez már kevés volt.

Szerdán magyar idő szerint ismét 9:30 órakor kezdenek a pécsiek, akiknek ellenfele a kubai együttes lesz.

A kínaiak győzelmükkel tulajdonképpen biztosították helyüket a felsőházi folytatásban, az utolsó csoportfordulóban a Jekatyerinburg ellen minden bizonnyal az első hely lesz a tét, hiszen a házigazdák aligha hibáznak a BC Havana ellen.

A csoportmérkőzéseket hétfőtől szerdáig rendezik, majd a csütörtöki szünnap után pénteken következik a keresztbejátszás, és szombaton jönnek a helyosztók.

JEKATYERINBURG, NŐI KLUB-VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ, A CSOPORT:

CBA Beijing (kínai)-MIZO PÉCS 2010 69-56 (18-12, 13-15, 22-11, 16-18)
MiZo Pécs 2010: Iványi 2, Fegyverneky 6/3, Somogyi -, Podrug 10, Graziane 10/3. Csere: Ivezic 4, Krivacevic 12, Vajda 5, Heller -, Mészáros 5/3, Raksányi 2. Edző: Rátgéber László, Fűzy Ákos.
CBA Beijing: X. Song 7/3, Bian 17/6, Miao 14/3, X. Chen 4, N. Chen 7. Csere: H. Zhang 1, F. Zhang 2, X. Zhang 13, Ma 2, D. Liu 2.

B CSOPORT:
Vilnius (litván)-Egyesült Államok 79-76
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik