Botrányos meccs után kerültek közel a nagydöntőhöz a texasiak

Vágólapra másolva!
2007.05.29. 08:32
Már csak egy győzelemre vannak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjétől a San Antonio játékosai, miután Salt Lake Cityben legyőzték a Utah Jazz gárdáját. Az összesítésben 3-1-re vezető texasiak hazai pályán harcolhatják ki a továbbjutást.
Tim Duncan próbálja szerelni Carlos Boozert
Reuters
Tim Duncan próbálja szerelni Carlos Boozert
Tim Duncan próbálja szerelni Carlos Boozert
Reuters
Tim Duncan próbálja szerelni Carlos Boozert

A San Antonio Spurs két otthoni győzelemmel kezdett a nyugati főcsoport döntőjében, a Salt Lake Cityben rendezett első mérkőzést azonban elveszítette.

A negyedik összecsapásra is a Utah Jazz otthonában került sor.

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, ennek a végén csak egy pont volt a Spurs előnye.

A félidőre ez a vezetés nyolcra nőtt, de a harmadik játékrészre nagyon összekapta magát a Jazz, és játékban tartotta magát. Az utolsó negyed előtt egy pont volt a texasiak vezetése.

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A záró játékrészben a Utah játékosai már többet foglalkoztak a játékvezetőkkel, mint a labdával.

Jerry Sloan edzőt elküldték a kispadról, a San Antonio pedig nem kevesebb, mint 25 (!) büntetőt dobhatott a negyedben, ebből 19-et gólra váltott. Ebben nagyrészt Ginobili jeleskedett, aki 11 büntetőt értékesített a záró tizenkét percben, összességében 15 ponttal zárta ezt a játékrészt.

A Utah ellen négy technikait is ítéltek a bírók.

Jerry Sloan mellett Derek Fisher is a kiállítás sorsára jutott, a Jazz közönsége pedig nem tudta elviselni, hogy nyolc mérkőzés után először veszítenek a kedvencek a rájátszásban. A nézők különböző tárgyakat dobáltak be a pályára, a vendégek egyik játékosát, Bruce Bowent el is találták.

A Spurs egyébként először tudott rájátszásos mérkőzést nyerni Salt Lake Cityben, sőt, az alapszakaszban is mindháromszor vesztesen hagyta el a pályát a texasi csapat.

A nagydöntőt azonban hazai pályán harcolhatja ki, és a statisztika alapján ez sikerülhet is nekik, hiszen a Utah 1999 óta megszakítás nélkül 18 meccset vesztett San Antonióban.

NBA, nyugati főcsoport

Döntő, 4. mérkőzés:
Utah Jazz-San Antonio Spurs 79-91
Ld: Williams (27), Boozer (18), Kirilenko (9), Fisher (9) ill. Ginobili (22), Duncan (19), Parker (17)
A párharc állása: 3-1 a San Antonio javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik