Wade megsérült, a Miami kikapott

Vágólapra másolva!
2007.02.22. 11:08
Houstonban kapott ki a bajnok Miami együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajokság (NBA) alapszakaszának 107. játéknapján. Dwyane Wade, a Heat legnagyobb sztárja a negyedik negyedben megsérült. Manu Ginobili szezoncsúcsot ért el, Phil Jackson, a Lakers trénere negatív karriercsúcsot állított fel.
Phil Jackson hiába magyarázta el Sasha Vujicicnak, hogy mit kéne tennie
Phil Jackson hiába magyarázta el Sasha Vujicicnak, hogy mit kéne tennie
Phil Jackson hiába magyarázta el Sasha Vujicicnak, hogy mit kéne tennie
Phil Jackson hiába magyarázta el Sasha Vujicicnak, hogy mit kéne tennie

A Jao Minget még mindig nélkülöző Rockets vezére ezúttal is Tracy McGrady volt, aki harminckét pontig jutott. T-Mac mezőnyből ötven százalékkal dobott, és négyszer a hárompontos vonalon kívülről is betalált.

A vereségnél már csak egy dolog fájt jobban a Heatnek: tavalyi döntő legértékesebb játékosa Dwyane Wade megsérült. A huszonöt éves klasszist a negyedik negyedben kellett levinni a pályáról, miután kificamodott a bal válla.

A Heat mérlege ezzel a vereséggel visszaesett ötven százalék alá, és a nyolcadik helyen áll csupán a Keleti-főcsoportban, amellyel jelenlegi állás szerint éppen még rájátszást érő helyen van.

Dwyane Wade a negyedik negyed elején sérült meg
Dwyane Wade a negyedik negyed elején sérült meg
Hazai pályán kapott ki a Los Angeles Lakers együttese a Portlandtól, a mérkőzésen Jarrett Jack harminc ponttal sújtotta a kaliforniaiak gyűrűjét. Egyébként ez volt a Phil Jackson játékosainak hatodik veresége sorozatban.

Apropó Phil Jackson. A kilenc bajnoki aranygyűrűt nyert mesternek ez a negatív szérií a leghosszabb, amely előfordult karrierje során. A klasszis edzőnek eddig pályafutása során csupán két ötmeccses vereségi sorozata volt. Először az 1993/94-es szezonban, még a Chicago Bulls trénereként, legutóbb pedig a tavalyi szezonban a Lakers edzőjeként.

Az Indiana csapata hazai pályán kétszeri hosszabbítás után győzte le a Milwaukee Bucks együttesét. A Pacers legjobbja Jermaine O’Neil volt a maga huszonkilenc pontjával és tizenöt lepattanójával.

Vince Carter negyvenhat pontja is kevés volt a New Jersey-nek a New Orleans Hornets ellen, ugyanis a Nets 111-107-es vereséget szenvedett.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA), ALAPSZAKASZ

107. játéknap
Los Angeles Lakers Portland TrailBlazers 108-112
Phoenix Suns Boston Celtics 118-108
Golden State Warriors Memphis Grizzlies 118-115 - hosszabbítás után
Minnesota Timberwolves Charlotte Bobcats 95-100
Houston Rockets Miami Heat 112-102
Detroit Pistons Orlando Magic 110-88
New Jersey Nets New Orleans Hornets 107-111
Atlanta Hawks San Antonio Spurs 96-103
Toronto Raptors Cleveland Cavaliers 85-86
Indiana Pacers Milwaukee Bucks 136-129 – kétszeri h.u.
Philadelphia 76ers New York Knicks 104-84
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik