Tarolt a chicagói úthenger

Vágólapra másolva!
2007.01.14. 09:02
Zömmel hazai győzelmek születtek az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság (NBA) szombati játéknapján. Hogy ne legyen ilyen egyhangú az eredménytábla, arról elsősorban a tavalyi bajnok Miami Heat gondoskodott, és Utahban fektette két vállra a Jazzt, másodsorban a Houston Rockets csapata, mely hosszabbítás után győzött a Sacramento Kings otthonában. Ismét nyert a Phoenix Suns, míg a Chicago Bulls a legutóbb hazai zakót a Memphis Grizzlies elleni 45 pontos győzelemmel feledtette szurkolóival.
Dwyane Wade (labdával) győzelemre vezette a tavalyi bajnokot
Dwyane Wade (labdával) győzelemre vezette a tavalyi bajnokot
Dwyane Wade (labdával) győzelemre vezette a tavalyi bajnokot
Dwyane Wade (labdával) győzelemre vezette a tavalyi bajnokot

Egy percig sem hagyta kétségek közt a hazai nézőket a Chicago Bulls csapata, és már az első negyedben tizenhat pontos előnyre tettek szert a Memphis ellenében.

Ez a lendület később sem hagyott alább, és elsősorban a 24 pontos, ebből négy hárompontost hintő Ben Gordon és a húszig jutó Kirk Hinrich vezetésével mindegyik játékrészt a hazaiak nyerték.

Végül 45 (!) ponttal kerekedtek a nagyon gyengén játszó, mezőnyből 30,4 százalékos pontossággal dobó memphisiek fölé, akiknél csak Pau Gasol 16 pontja és 13 lepattanója említésre méltó.

A vendégek semmilyen szempontból nem tudták felvenni a versenyt a láthatóan jobb formában lévő chicagóiakkal.

Meglepetésre hazai pályán kapott ki a Utah Jazz, és sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el. A kezdeti – és sokáig tartó – jó teljesítmény fakulni látszik, amit jól jelez az utóbbi tíz mérkőzés ötven százalékos mutatója.

Hiába dobott Carlos Boozer 29 pontot és kapkodott össze 14 lepattanót, ez is kevésnek bizonyult a győzelemhez.

Pedig jól játszott a Jazz, az egyedüli különbség a hárompontosok terén volt, hiszen a vendégcsapat 23 kísérletből 13-szor volt eredményes a hárompontos vonal mögül, ezzel pedig a maguk javára tudták fordítani a mérkőzést.

Dwyane Wade 32 pontot szórt, kiosztott tíz gólpasszt, Jason Williams pedig egy „huszast” helyezett el a gyűrűben.

Említésre méltó még Jason Kapono teljesítménye, aki öt hárompontos kísérletéből négyszer betalált, végül hetven százalékos mezőnybeli mutatóval és 18 ponttal zárt.

Tim Duncan a levegőben: végül 18 ponttal és 11 lepattanóval zárt, a San Antonio pedig győzött
Tim Duncan a levegőben: végül 18 ponttal és 11 lepattanóval zárt, a San Antonio pedig győzött

Hosszabbítás döntött Sacramentóban – a Houston Rockets javára, pedig a hazaiaknál ketten is nagyszerűen dobtak tegnap este: Ron Artest 34, Corliss Williamson harminc pontot és tizenkét lepattanót gyűjtött be.

A vendégeknél elsősorban Tracy McGrady nem kívánta a véletlenre bízni, a szoros végeredmény nem rajta múlt. Végül 37 ponttal és kilenc gólpasszal vette ki részét a sikerből.

A társak közül a legnagyobb segítségére a veterán center, Dikembe Mutombo volt, aki ugyan csak tizenegy pontot dobott, de 18 lepattanót szedett össze a palánkok alatt.

Remek csapatjátékkal diadalmaskodott a Phoenix Suns gárdája, és hazai pályán hat ponttal győzte le az Orlando Magicet.

Steve Nash 23 ponttal és nyolc gólpasszal zárt, Boris Diaw pedig hajszál híján tripla-duplát ért el, hiszen neve mellé 19 pont, tizenegy gólpassz és kilenc lepattanó került a mérkőzés jegyzőkönyvébe.

Az ellenfélnél Jameer Nelson 26, Hedo Turkoglu pedig 18 pontot szerzett, ez tegnap este kevés volt a fegyelmezetten játszó Suns ellen.

A hazaiak újabb győzelme már a 28-dik volt a szezonban, kilencedik sorozatban, és magabiztosan vezetik a liga Csendes-óceáni csoportját.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 72. JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats Philadelphia 76ers 89-83
Detroit Pistons Boston Celtics 81-73
San Antonio Spurs Washington Wizards 93-80
Minnesota Timberwolves New Jersey Nets 109-98
Chicago Bulls Memphis Grizzlies 111-66
Utah Jazz Miami Heat 110-119
Phoenix Suns Orlando Magic 107-101
Sacramento Kings Houston Rockets 111-115
Los Angeles Clippers Celeveland Cavaliers 92-104
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik