Dallas: nem lett meg a tizenharmadik

Vágólapra másolva!
2006.12.05. 09:14
Megszakadt a Dallas nagy sorozata, a Mavericks 12 győzelem után a washingtoni összecsapáson kilenc ponttal kikapott. Közel 13 év után nyert az Orlando Sacramentóban, így övék a játéknap egyetlen idegenbeli sikere.
Gilbert Arenas, a Washington játékosa 38 pontig jutott a Dallas ellen
Reuters
Gilbert Arenas, a Washington játékosa 38 pontig jutott a Dallas ellen
Gilbert Arenas, a Washington játékosa 38 pontig jutott a Dallas ellen
Reuters
Gilbert Arenas, a Washington játékosa 38 pontig jutott a Dallas ellen
A sorozatban tizenkét meccsét megnyerő Dallas csapata Washingtonban is folytatni szerette volna jó szériáját, ám a Wizards már túl nagy falatnak bizonyult.

A fővárosiak a 38 pontig jutó Gilbert Arenas vezérletével már a félidőben biztosan vezettek, sőt, a harmadik negyed végén 22 pont volt az előnyük, de a texasiak az utolsó játékrészben összekapták magukat, és végül kilenc ponttal kaptak ki.

„Nagyszerű érzés – értékelt a meccs után Arenas. – Ez a meccs megmutatta, hogy mire vagyunk képesek.”

A Washington egyébként régen győzte le utoljára a Dallast: 2003. november ötödikén Arenas éppen karrierje első tripla dupláját érte el.

Az Orlando Magic is azzal a tudattal látogatott Sacramentóba, hogy közel 13 éve képtelen győzni a kaliforniai csapat ellen idegenben.

Nos, ez a sorozat is megszakadt, az idei bajnokságban jól szereplő Magic aratta a játéknap egyetlen idegenbeli győzelmét, a csapat legeredményesebbje a 18 pontig jutó Dwight Howard volt.

Visszatérhetett a San Antonio csapatában Manu Ginobili, aki az előző négy meccset sérülés miatt kihagyta. Az argentin klasszis tizenhat perc lehetőséget kapott, ezalatt hat pontot szerzett a remeklő Spursben. A texasi együttes legutoljára 1993. április 22-én, a Denver elleni meccsen szerzett legalább ennyi pontot, akkor 131-111-re nyertek.

Egy meccsre van ezredik győzelmétől Jerry Sloan, a Utah edzője. A Jazz Salt Lake City-ben fogadta a Milwaukee-t, és 13 ponttal győzte le. A hazaiak jól vették ki a játékból Michael Reddet, aki a november 11-én játszott találkozón 57 pontot szerzett. Most a második félidőben mindössze kettőt (!) szerzett, összesen 18-ig jutott.

NBA, 33. JÁTÉKNAP
Sacramento Kings-Orlando Magic 89-92
Washington Wizards-Dallas Mavericks 106-97
New York Knicks-Memphis Grizzlies 98-90
San Antonio Spurs-Golden State Warriors 129-89
Chicago Bulls-Boston Celtics 100-82
Utah Jazz-Milwaukee Bucks 101-88
Los Angeles Lakers-Indiana Pacers 101-87
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik