Tour: a luxemburgi Jungels nyerte meg a nehéz hegyi etapot

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.10. 17:47
null
Bob Jungels hatalmasat ment, megnyerte a szakaszt (Fotó: Getty Images)
A Tour de France országúti kerékpáros-körverseny vasárnapi, nehéz hegyi szakaszát (Aigle és Chatel között) a luxemburgi Bob Jungels nyerte meg, míg az összetett éllovasa, a címvédő Tadej Pogacar az ötödik helyen ért célba, ezzel megtartotta 39 másodperces előnyét a vele együtt befutó, az összetettben második Jonas Vingegaarddal szemben.

 

A körverseny szombati szakaszát Svájcban rendezték, míg a mai (vasárnapi) onnan indult: Aigle és Chatel között 183 km-t tekert a mezőny – nehéz hegyi etapon.

A kiemelt emelkedők alaposan szétszedték a mezőnyt, az élbolyban is nagyobb leszakadások alakultak ki, de az összetett élmezőnyének tagjai egyben maradtak, így a szakasz végeztével sem történtek érdemi változások. Tadej Pogacar az ötödik, Jonas Vingegaard a hatodik helyen, azonos idővel ért célba, míg az összetettben harmadik Geraint Thomas három másodperccel mögöttük – neki ennyivel nőtt a hátránya.

Ami a szakaszgyőztest illeti: bár sokáig úgy tűnt, a végül negyedik francia Thibaut Pinot agresszivitása győzelmet érhet, a luxemburgi Bob Jungels elképesztő magabiztossággal tekerte végig az utolsó kilométereket, és győzelmet is aratott.


KERÉKPÁR
TOUR DE FRANCE

9. szakasz, Aigle (Svájc)–Chatel, 192.9 km (nehéz hegyi szakasz)
1. Bob Jungels (luxemburgi, AG2R Citroen Team) 4:46:39 óra
2. Jonathan Castroviejo (spanyol, Ineos Grenadiers) 22 mp hátrány
3. Carlos Verona (spanyol, Movistar Team) 26 mp h.

Az összetett élcsoportja
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE Team Emiarates) 33:43:44 óra
2. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 39 mp h.
3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadies) 1:17 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik