K. Zs. 2022.04.28 16:17 Frissítve: 2022.04.28 16:27

PSG: Pochettino 100 százalékig biztos saját maga és Mbappé maradásában

Az elmúlt hetek, hónapok fejleményeinek tükrében a címben foglalt meglepő kijelentést tette Mauricio Pochettino, a Paris Saint-Germain vezetőedzője a Strasbourg elleni pénteki bajnoki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Mint ismert, a párizsi labdarúgók négy fordulóval a zárás előtt már megnyerték a bajnokságot, de sem a Bajnokok Ligájában, sem a Francia Kupában nem jutottak túl a nyolcaddöntőn.

Mauricio Pochettino és Kylian Mbappé: blöff vagy tényleg maradnak? (Fotó: AFP)

 

„Száz százalékig, mindkét esetben” – válaszolta a L'Équipe francia sportnapilap beszámolója szerint Mauricio Pochettino a kérdésre, mennyire látja biztosnak, hogy a következő idényben ő és Kylian Mbappé a PSG szolgálatában lesz.

A következő logikus kérdésre, miszerint Mbappé maradása csupán a megérzése, vagy beszélt is erről a labdarúgóval, az alábbi választ adta:

„Pillanatnyilag csak sejtésről beszélhetek, jobban mondva előérzetről. Persze mindannyian tudjuk, hogy a futballban bármi megtörténhet egyik napról a másikra. De ebben a pillanatban az imént feltett kérdésre az a válaszom, amit az előbb adtam.”

Az argentin tréner hozzátette: a vezetőséggel konkrétan nem egyeztettek a jövőjéről – szerződése 2023-ig szól –, de a kommunikáció normális, a kapcsolat „jó, természetes”, a munka ugyanúgy folyik, ahogyan mindig is, és „a megbeszéléseink nem csupán a jelenről folynak, szem előtt tartjuk a jövőt is”.

Mint ismert, a nyáron lejáró szerződésű Mbappét kitartóan emlegetik a Real Madrid első számú célpontjaként – egyelőre nem írt alá új szerződést, a távozásáról szóló pletyka nem hangzik megalapozatlannak –, és mivel a PSG nem érte el céljait a Bajnokok Ligájában, Pochettino pozícióját is ingatagnak tartja a szaksajtó, a legfrissebb tippek szerint nyártól Antonio Conte lehet a csapat vezetőedzője.

A csütörtöki sajtótájékoztatón szóba került, hogy a párizsi vezetőedzői székben eltöltött másfél év – valamint a játékoskori két PSG-s idénye – alatt Pochettino rengeteg olyan, csak a klubon belül élve begyűjthető tapasztalattal gazdagodott, ami biztosítéka lehet a jövőbeli sikereknek, „de persze minden tapasztalat csak akkor válik értékessé, ha kamatoztatják” – azaz a tréner kimondatlanul arra épít, hogy a vezetőség szerint hiba lenne új szakvezetővel megint a nulláról kezdeni az építkezést.

Visszatérve Mbappéra: pillanatnyilag a világbajnok csatár vezeti a bajnokság góllövő- (22) és gólpasszlistáját (14) – utóbbit csapattársa, Lionel Messi előtt (13) –, és nem akármilyen bravúr lenne, ha megőrizné mindkét pozíciót.

„A csapat elérte célját, megnyerte a bajnokságot, mostantól lehet az egyéni címekre összpontosítani, és igen, azt gondolom, mindenki Kylian segítségére lesz, a csapat minden játékosának támogatására számíthat” – véli Pochettino.

A nemzetközi csúcsok meghódításáról szóló álmok szertefoszlásának firtatásakor mindig szóba kerül Neymar – azt nyújtja-e a brazil, amit várnak tőle?

„A tehetsége megkérőjelezhetetlen. A világ egyik legjobb labdarúgójáról beszélgetünk. Sajnos egy csomó körülmény, például a tavaly nyári Copa Américán összeszedett sérülései megnehezítették, meg-megszakították az idényét – vette védelmébe játékosát Pochettino. – Ma reggel éppen arról beszélgettünk Leo Messivel, hogy a Real Madrid elleni BL-párharc idejére kezdtünk igazán összeállni, a csapat egyértelműen feljövőben volt. De sajnos azt a feladatot nem tudtuk megoldani, egy lépés megint hiányzott. Néha hangyányin múlik, sikerrel jársz-e vagy elbuksz. Az idei történetünk nagyon könnyen alakulhatott volna másként…”

2022.09.13 23:08:57

Kerékpár nemzetisport.hu

Magyarországról tekintve a Giro, nemzetközi összehasonlításban a Tour magaslik ki a 2022-es sorból.

2022.08.28 23:39:41

Kerékpár SOMLÓVÁRI DÁVID

NS-VÉLEMÉNY. Valter mostantól mindennap a legjobb versenyzőkkel készülhet.

2022.08.18 14:36:47

Kerékpár H. Á.

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2022.08.15 23:59:11

Kerékpár CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A Székelyföldi körverseny révén minden eddiginél egységesebb, összehangoltabb Székelyföld-marketinget lehetne megvalósítani. Mert mint többször is bebizonyosodott, a sport nemcsak élet, erő, egészség, hanem egy régió megismertetésének, arculata alakításának mindennél hatékonyabb eszközévé is válhat.