Kerékpár: Valter Attila óriásit bukott a vb U23-as időfutamán – videó

Vágólapra másolva!
2019.09.24. 17:55
null
Harmadszor nyerte meg Bjerg a vb U23-as egyéni időfutamát (Fotó: AFP)
Az angliai Yorkshire környéki utakon hatalmas esőben rendezték meg az országúti kerékpáros-világbajnokság U23-as egyéni időfutamversenyét, amelyen két magyar indult: Valter Attila hatalmasat bukott, de visszaült a bringájára, és az 54. helyen végzett, míg Peák Barnabás a 26. helyen ért célba. A versenyt a dán Mikkel Bjerg nyerte meg két amerikai, Ian Garrison és Brandon McNulty előtt.

Az U23-as vb egyéni időfutamát özönvízszerű esőzésben rendezték meg, a Yorkshire környéki utakon kijelölt 30.3 kilométeres útvonalon helyenként bokáig állt a víz, különösen veszélyessé téve a sok helyen keskeny utakon haladó pályát, s több kerekes is elesett a vízátfolyásokon.

Közéjük tartozott az idei magyar időfutam-bajnokságot megnyerő Valter Attila is, aki egy átfolyásnál elvesztette uralmát a kerékpárja felett, és hatalmasat esett.

Az esést követően Valter visszaült a kerékpárjára, és beért a célba, végül az 54. helyen rangsorolták 5 perc 40 másodperc hátránnyal. Utóbb a Cycling Net Pro videójában elárulta: bízik benne, hogy pénteken az U23-as mezőnyversenyben is ott lehet a rajtnál.

„Volt már néhány extrém napom korábban, de ez egészen különleges volt. Olyan volt, mintha egy úszómedencébe mentem volna bele, a gödröt nem is láttam a víz alatt. Nagyon nagy sebességgel estem el, nem is tudom, hogy buktam-e már ekkorát valaha, de végeredményben szerencsés voltam, hiszen egy darabban értem célba” – idézte fel bukása körülményeit Valter.

Azt Valter a célba érés után még nem tudta megmondani, hogy súlyosabb baja történt-e az esés során, mindenesetre bemegy a kórházba, ahol megvizsgálják.

„Az oldalamat érzem, biztos, hogy beszedtem egy-két zúzódást, de nagyon remélem, hogy a pénteki U23-as mezőnyversenyen rajthoz tudok állni” – bizakodott Valter.

A viadal másik magyar indulója, Peák Barnabás rendben teljesítette a pályát, 2 perc 46 másodperc hátránnyal a 26. helyen végzett. A versenyt a 2017-ben és 2018-ban is győztes dán Mikkel Bjerg nyerte meg 40 perc 20 másodperc alatt teljesítve a pályát, 26 másodperccel megelőzve az amerikai Ian Garrisont, akitől csak két másodperccel maradt el honfitársa, Brandon McNulty.

Délután aztán a hölgyek egyéni indítású időfutamát is heves esőzésben rendezték meg, itt az amerikai Chloé Dygert Owen diadalmaskodott. A 22 éves Dygert pályakerékpárosként már olimpiai ezüstérmes és ötszörös világbajnok, országúton viszont két juniorelsőség után ez az első felnőtt-vb-győzelme. Az amerikai versenyző a nehéz körülmények ellenére több mint másfél perccel gyorsabban teljesítette a 30.3 kilométeres távot a második helyezett holland Anna van der Breggennél.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROS-VILÁGBAJNOKSÁG
U23-AS FÉRFI IDŐFUTAM

1. Mikkel Bjerg (Dánia) 40:20.42 perc
2. Ian Garrison (Egyesült Államok) 26.42 mp hátrány
3. Brandon McNulty (Egyesült Államok) 27.69 mp h.

NŐI IDŐFUTAM
1. Chloé Dygert Owen (Egyesült Államok) 42:11.57 perc
2. Anna van der Breggen (Hollandia) 1:32.35 p hátrány
3. Annemiek van Vleuten (Hollandia) 1:52.66 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik