MTI
R. D. P.
2023.01.11 21:00 Frissítve: 2023.01.11 21:55

Kerékpár: Valter Attila egynapos viadalokra készül, nem indul a Touron

Elsősorban egynapos versenyeken indul – így minden bizonnyal kihagyja a Giro d'Italiát és a Tour de France-ot –  majd az idényben Valter Attila, a Jumbo-Visma kerékpárosa, aki bízik benne, hogy új csapatában szintet tud lépni.

Csapata szerint Valter Attilának az egynapos versenyek mennek a legjobban (Fotó: Valter Attila/Facebook)

 

Valter Attila az M1 csatorna megkeresésére elmondta, hogy gyorsan összeszoktak a csapattársakkal, nagyon átgondolt a felkészülés. Külön kiemelte, hogy az edzésmunkáját illetően a korábbinál több odafigyelést tapasztal, sok visszajelzést kap, nagyon hangsúlyos a kommunikáció.   

„Nagyon motiváló ugyanolyan bringával menni, amivel nyerték a tavalyi Tourt, de erre könnyen át tudtam állni” – árulta el a 24 éves kerékpáros, a versenyidényre rátérve pedig elmondta, hogy a Gran Camino elnevezésű viadalon kezd a tavalyi Tour de France-győztessel, Jonas Vingegaarddal együtt. Utána főleg egynapos versenyek következnek, a Strade Bianche, a Milánó-San Remo, illetve majd az ardenneki klasszikusok, az Amstel Gold Race, a La Fleche Wallon és Liege-Bastogne-Liege, melyeket még nem próbált.    

„Ez az a profil, amire jelenleg most jobban készülök. A csapat is azt látja, ezek mennek nekem a legjobban” – tette hozzá.   

Valter megerősítette, hogy nagy valószínűséggel nem indul a Giro d'Italián és a Tour de France-on, szerinte ugyanis ezekhez a versenyekhez nagyon fontos a megfelelő csapatkohézió, amelynek kitapasztalására még időre van szüksége. 

Fetter Erik, az EOLO-Kometa kerekese már másfél hét múlva megkezdi a idényét, Argentínában a San Juan-i körversenyen áll rajthoz. Azután februárban spanyol szakasz következik az almeríai versennyel és Vuelta Murciával, majd márciustól olasz megméretések következnek. A Giro d'Italiára készülő 22 éves bringás a tervek szerint idén részt vesz a Tirréno-Adriaticón, melyen korábban még nem indult.

„Szeretnék szintet lépni, közelebb kerülni a világ élvonalához, szeretném, hogy legyenek versenyek, ahol meccsben vagyok velük, akár a győzelemért, akár top ötös helyezésért, akár dobogóért. Én ennek már nagyon örülnék” – fogalmazta meg az idénre vonatkozó célkitűzést.

2023.05.09 23:28:44

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL.A Tour de Hongrie azonban elsősorban az itt élőknek kell hogy fontos esemény legyen. Nemcsak sportszakmailag, kulturálisan is, hiszen különböző földrajzi területeket kapcsol össze, ezáltal közösséget alkot, rangot és önbecsülést adó eseményként ünneppé formálja a hétköznapokat, és a televíziós közvetítések elterjedésének köszönhetően már vizuálisan is be- és megmutat, ismeretet terjeszt és dokumentál – tájakat, városokat, embereket. Bennünket.

2023.05.09 15:23:54

Kerékpár nemzetisport.hu

Kilencvenhét év negyvenhárom versenyén tizenhét nemzet adott harminckilenc különböző győztest.

2023.05.05 20:12:30

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép, menetrend, eredmények egy helyen.

2023.02.22 23:59:08

Kerékpár nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán vízhordónak szánják.

2022.12.30 09:25:56

Kerékpár nemzetisport.hu

Legjobb női kerékpárosunk idei „évértékelőjében” a mentális egészség fontosságáról is beszélt.