Gyász: 26 évesen meghalt Gino Mäder kerékpáros

Vágólapra másolva!
2023.06.16. 13:09
null
Gino Mäder 26 éves volt (Fotó: Twitter/EF Pro Cycling)
Gino Mäder svájci kerékpáros elhunyt a Tour de Suisse ötödik szakaszán történt súlyos balesetet követően. Mäder nyerte 2021-ben azt a Giro d'Italia-szakaszt, amit követően Valter Attila élre állt az összetettben és átvehette a rózsaszín trikót.

„Mély szomorúsággal és nehéz szívvel kell bejelentenünk, hogy Gino Mäder elhunyt. Június 16-án, pénteken, a Tour de Suisse ötödik szakaszán történt súlyos balesetet követően Gino elvesztette a súlyos sérülésekből való felépülésért folytatott küzdelmet. Egész csapatunkat lesújtotta ez a tragikus baleset, gondolataink és imáink Gino családjával és szeretteivel vannak ezekben a hihetetlenül nehéz időkben” – olvasható a Bahrain Cycling Team csapatának közleményében.

Gino Mäder a Tour de Suisse csütörtöki, ötödik szakaszának nagy sebességű lejtőjén szenvedett balesetet. A svájci versenyzőt a helyszínen újraélesztették az orvosi személyzet tagjai, majd kórházba szállították, ahol azonban nem tudták megmenteni életét.

Milan Erzen, a csapat ügyvezető igazgatója ma reggel a következőket nyilatkozta: „Megrendülten érezzük magunkat kivételes kerékpárosunk, Gino Mäder elvesztése miatt. Tehetsége, elkötelezettsége és lelkesedése mindannyiunkat inspirált. Nemcsak rendkívül tehetséges kerékpáros volt, hanem nagyszerű ember a sporton kívül is. Őszinte részvétünket fejezzük ki családjának és szeretteinek, és gondolataink velük vannak ebben a nehéz időszakban. A Bahrain Victorious az ő tiszteletére fog versenyezni, és minden versenyünkön megőrizzük emlékét. Eltökélt szándékunk, hogy megmutassuk azt a szellemiséget és szenvedélyt, amit Gino mutatott, ő mindig a csapatunk szerves része marad.”

A szervezők közlése alapján a tragédiát követően a svájci körverseny pénteki eredetileg 140 kilométeres szakaszát 30-ra csökkentik. Verseny sem lesz, így nyertest sem hirdetnek. A mai szakaszon csak az utolsó harminc kilométert teljesíti a mezőny, a kerékpárosok Gino Mäderre emlékezve, közösen tekernek az eredeti célvárosba, Oberwil-Lielibe, ami 120 kilométerre található Mäder szülővárosától, Flawiltől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik