Philipsen nyerte a Tirreno második szakaszát, Valter a mezőnnyel ért célba

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.05. 17:01
Philipsen idei első szakaszát nyerte (Fotó: Getty Images)
Az Észak-Olaszországban zajló Tirreno–Adriatico országúti kerékpáros-körverseny második szakaszán, a Camaiore és Follonica közötti 198 kilométeres sík etapon a belga Jasper Philipsen nyerte meg a mezőnyhajrát, ezzel idei első győzelmét aratta. Valter Attila a főmezőnnyel együtt a 129. helyen ért célba, összetettben 13. helyet javítva a 77. helyre lépett előre. A versenyben továbbra is a spanyol Juan Ayuso vezet egy másodperccel Filippo Ganna és 12-vel Jonathan Milan előtt.

 

A Camaiore és Follonica közötti 198 kilométeres, mindössze két kisebb emelkedővel tarkított etap elején egy négytagú szökés viszonylag hamar meglépett, ám hiába volt már közel hat perc az előnye, a főmezőny nagyjából 35 kilométerrel a vége előtt befogta. Így a végén a várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrá döntött – igaz, az utolsó 20 kilométeren több apróbb bukás is ritkította a pelotont. A sprintet a második helyen záró Tim Merlier korán indította, így a belga Jasper Philipsen lehajrázta, s idénybeli első győzelmét aratta. Valter Attila a győztessel azonos idővel célba érve 129. lett. A Visma-Lease a Bike bringása – aki a kétszeres Tour de France-győztes dán Jonas Vingegaard egyik segítője a viadalon – összetettben továbbra is 54 másodperces hátránnyal, de 13 helyet előrelépve a 77., az élen a spanyol Juan Ayuso áll.

A BEFUTÓ

59. TIRRENO–ADRIATICO
2. szakasz (Camaiore–Follonica, 198 km): 1. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Deceuninck) 4:32:07 óra, 2. Merlier (belga, Soudal-QuickStep) a. i., 3. Zingle (francia, Cofidis) a. i., …129. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) a. i.
Az összetett: 1. Juan Ayuso (spanyol, UAE Emirates) 4:43:31, 2. Ganna (olasz, Ineos Grenadiers) 1 mp h., 3. Milan (olasz, Lidl-Trek) 12 mp h., …77. Valter 54 mp h. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik