Pályakerékpáros Eb: Drijver a 12. helyen zárt omniumban

Vágólapra másolva!
2024.01.13. 22:53
null
Drijver Bertold (Fotó: Imago Images)
Drijver Bertold a 12. helyen zárt a négy számból álló omniumban a hollandiai Apeldoornban zajló pályakerékpáros Európa-bajnokság szombati zárónapján.

A 20 esztendős magyar bringás scratchben a 16., a tempóversenyben a 14., a kieséses számban pedig a 11. lett, így a 12. helyről várta a záró 100 körös pontversenyt. Ebben egy nagyobb szökésből megnyert egy részhajrát, így megtartotta a helyét.

Drijver a vasárnapi zárónapon pontversenyben lesz érdekelt, amelyben tavaly a kontinensviadalon és a világbajnokságon egyformán nyolcadik volt és második helyen áll a szám világranglistáján.

Sprintben a világbajnok Harrie Lavreysen megvédte kontinensbajnoki címét a hazai publikum üdvrivalgása közepette. Szalontay Sándor és Lovassy Patrik Rómeó egyaránt pénteken esett ki a sprintküzdelmekből, előbbi 10., utóbbi 23. lett. Vasárnap mindketten keirinben állnak rajthoz.

A női pontversenyben a belga világbajnok Lotte Kopecky diadalmaskodott a magyar felmenőkkel is rendelkező, címvédő norvég Anita Yvonne Stenberg előtt. Alig percekkel a célba érés után már a kieséses számban voltak érdekeltek mindketten, az országúton is világbajnok Kopecky pedig ismét bizonyította klasszisát és fél órán belül két Eb-arannyal bővítette éremkollekcióját.

Az 500 méteres időfutamban az egyéni sprintben olimpiai bronzérmes brit Katy Marchant bizonyult a leggyorsabbnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik