Kerékpár: visszatér a Jayco AlUla és Dylan Groenewegen a Tour de Hongrie-ra

Vágólapra másolva!
2023.12.01. 17:54
null
Dylan Groenewegen (Fotó: Getty Images)
Jövőre is részt vesz a Tour de Hongrie kerékpáros-körversenyen a Jayco AlUla ausztrál csapat és benne a holland sprintersztár, Dylan Groenewegen.

A májusban sorra kerülő 45. TdH honlapjának pénteki híre szerint a WorldTeam alakulat elsőként jelezte részvételi szándékát.

A Jayco 2012-ben csatlakozott a kerékpársport krémjéhez Orica GreenEDGE néven, az elmúlt tizenegy évben pedig a mezőny egyik meghatározó alakulatává nőtte ki magát. Tagjai diadalmaskodtak már Vueltán (Simon Yates, 2018), Milánó–Sanremón (Simon Gerrans, 2012), Liege–Bastogne–Liege-en (Gerrans, 2014), Paris–Roubaix-n (Matthew Hayman, 2016), Lombardián (Esteban Chaves, 2016) és Tirreno–Adriaticón (Simon Yates, 2020) is.

A honlap emlékeztetett rá, hogy a csapat 2020-ban Mitchelton-Scott néven az első WorldTeamek egyikeként debütált a Tour de Hongrie mezőnyében. Tagjai között ott van a 2022-ben még az INEOS színeiben Magyarországon összetett győztes ír Eddie Dunbar, valamint az ausztrál Michael Matthews, a Tour de France korábbi ponttrikósa és a brit Simon Yates, a 2018-as Vuelta a Espana győztese. Öt év távollét után visszatért az ausztrál Caleb Ewan, aki öt-öt szakaszgyőzelmet szerzett a Tour de France-on és a Giro d'Italián, illetve egyet a Vueltán, és idén is indult a Tour de Hongrie-n a Lotto Dstny színeiben. Ewan mellett a csapat másik világklasszis sprintere az ötszörös Tour de France-szakaszgyőztes Groenewegen. Ő először 2022-ben vett részt a magyar körversenyen, a negyedik szakaszon, Kazincbarcikán győzött, idén pedig a szentgotthárdi nyitónapon volt a leggyorsabb, és a sárga trikót is magára ölthette.

A Jayco AlUla előzetes névsora alapján a Tour de France-ra készülő Groenewegen ismét kapitánya lehet a csapatnak a Tour de Hongrie-n. A keretben a szlovén Luka Mezgec, a holland Elmar Reinders és Jan Maas, illetve az ausztrál pályakerékpáros-világbajnok Kelland O'Brien felelhet majd a sprintfelvezetésekért, míg a hegyek között a 22 éves ausztrál tehetség, Rudy Porter próbálhat szerencsét.

A 45. Tour de Hongrie-ra május 8. és 12. között kerül sor, várhatóan 22 csapat részvételével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik