Kerékpár: sprinterbarát lesz a 2024-es Tour de Hongrie

Vágólapra másolva!
2023.12.22. 17:44
null
Illusztráció: Meder István, archív
Ugyan az útvonal hivatalos bejelentésére márciusig várni kell, azt már tudni lehet, hogy a jövő évi Tour de Hongrie kerékpáros körverseny a sprintereknek kedvez majd.

Ezt Eisenkrammer Károly, a viadal főszervezője árulta el az M1 aktuális csatornának, hozzátéve, hogy az ötből három szakasz is a leggyorsabbak számára lesz majd kedvező.

Hozzátette, rengeteg város verseng azért, hogy részese lehessen a Tour de Hongrie-nak, és természetesen számos turisztikailag kiemelkedő jelentőségű helyszín kap majd helyet az útvonalban.

Mivel a viadal idén már Pro Series-versenyként szerepelt a naptárban, ezért számos nagy név indult, Eisenkrammer megjegyezte, bízik abban, hogy hasonlóan erős vagy akár még erősebb is lehet jövőre a mezőny.

„Rögös és helyenként szomorú pillanatokkal teli úton jutottunk el idáig. Szerencsére amióta 2015-ben újraélesztették az eseményt, a magyar kormánynak köszönhetően évről évre emelkedik a verseny színvonala” – mondta a főszervező. Kiemelte, hogy a Tour de Hongrie újraindítás egyben a magyar csapatok felemelkedését is szolgálta, innen pedig olyan klasszisok kerülhettek ki, mint Valter Attila, Fetter Erik, vagy Peák Barnabás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik