Kerékpár: Életem formájából semmit sem tudtam megmutatni – Fetter Erik

CZIPÓ ÁDÁMCZIPÓ ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.05.23. 09:18
null
Fetter Erik egyelőre nem tud edzeni (Fotó: Imago Images)
Az Eolo-Kometa magyar bringása is áldozatául esett a szörnyű olaszországi időjárásnak, végső győztesnek pedig a Jumbo szlovénját várja. Eközben Mark Cavendish bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul.

 

– Kezdjük a legfontosabbal: hogy van, sikerült felgyógyulnia a betegségből?
– Sajnos még nem vagyok százszázalékos állapotban, de folyamatosan javulok – kezdte Fetter Erik lapunknak adott interjúját, aki a Giro d'Italia tizedik szakaszán volt kénytelen kiszállni a küzdelemből betegsége miatt. – Emiatt még edzeni sem tudtam, ami a következő hetek tervezését nehezíti meg a leginkább.

– Az első tíz szakaszon hétszer volt esős nap, így nem csoda, hogy többen is feladták a viadalt egészségügyi állapotuk miatt. Milyen volt folyamatosan ilyen körülmények között tekerni?
– Így van, és nem is csak az esővel volt baj, hanem kifejezetten hideg és szeles is volt az idő. Ha egy-egy ilyen nap van egy háromhetesen, nyel egy nagyot az ember, mondván, ezen túl kell lenni, de ebben az esetben szinte minden nap ilyen körülmények között versenyeztünk, így nem volt ideje a szervezetünknek regenerálódni. Tényleg átment az egész túlélőversennyé, aki a talpon tud maradni, az nagyot nyerhet.

– A saját tíz vagy inkább kilenc és fél szakaszát hogyan értékeli?
– Negatívan, mert ahogyan azt előzetesen is beszéltük, a második és a harmadik hétre időzítettünk a csapattal. Mondhatni, a betegségemig lényegében semmit sem csináltam, mert ez volt a feladatom, és emiatt kicsit keserű a szám íze, mert még az sem adatott meg, hogy ezen a néhány szakaszon teljes gőzzel mehettem. A verseny második felében jöttek volna el az én napjaim, emiatt elég nagy csalódás, hogy életem formájában voltam, és ebből tulajdonképpen semmit sem tudtam megmutatni.

– Hogyan alakulnak a következő hetei?
– Bíztunk benne, hogy hamarabb helyre jövök, és az elmúlt hétvégén már tudok edzeni, de sajnos nem így lett. A jó hír, hogy a szezon második fele még előttünk áll, szóval semmiről sem késtem le. A következő versenyem a belga kör lehet júniusban, de ez még tényleg képlékeny.

– Kívülről hogy látja a Giro összetettjéért folyó harcot, kit tart favoritnak?
– Primoz Roglic lesz véleményem szerint a nyerő ember. Vicces, mert szerintem az összetett esélyesek hozzám hasonlóan eddig szinte semmit sem csináltak, persze szigorúan a saját mércéjükhöz viszonyítva. Az utolsó héten valószínűleg a huszadik szakaszon rendezett hegyi egyéni időfutamon alakulhatnak majd ki nagy különbségek. Ezen kívül még két szakaszon van nagyobb esély jelentősebb párharcra Roglic és Geraint Thomas között. Abban biztos vagyok, hogy a Jumbo-Visma tárában van még legalább két töltény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik