Kerékpár: Toupalík diadala, Peák harmadik a V4 magyar etapján

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.23. 18:53
null
Peák Barnabás harmadik a V4 magyar szakaszán (Fotó: Árvai Károly)
A cseh Adam Toupalík nyerte a V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny szombati magyar szakaszát, legjobb hazai versenyzőként Peák Barnabás harmadik lett.

A budapesti Carl Lutz rakpartról rajtoló mezőny a 150 kilométeres táv megtétele során többek között Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény, Zirc és Ravazd érintésével érkezett meg a pannonhalmi körhöz.

Háromfős szökés tekert el 5 perc 45 másodperes különbséggel, őket a záró húsz kilométerre fogta be a mezőny, amelyben az idén Giro d'Italia-résztvevő, a világelitben tekerő Peák Barnabás és az olasz körversenyen tavaly indult Dina Márton is ott volt a magyar válogatott színeiben.

Utolsó kilométeres megindulásával a 2020-as cseh bajnok Adam Toupalík a számára hazai V4-es viadal után diadalmaskodott ismét. Az Elkov-Kasper 26 esztendős bringása mögött másodikként az olasz Thomas Pesenti ért célba az apátságig vezető, helyenként 15 százalékos meredekségű, térköves emelkedőn.

A bronzérmes Peák az MTI-nek hangsúlyozta: a válogatott kiválóan segítette Dinát és őt, folyamatosan elöl tudtak lenni, és a nagy melegre is tökéletesen fel voltak készülve.

„Az is segített, hogy az országos bajnokságról ismertük a körpályát, tudtam, hogy mikor hol kell helyezkedni. Az emelkedő alján így a társak segítésével másodikként fordultam, itt az erő döntött és végül harmadik lettem” – értékelt a 23 esztendős Peák.

Vasárnap – 2019 óta először – rendezik a V4 Ladies Series Hungary professzionális női versenyt, amely 12.30-kor kezdődik Pannonhalmán.

A V4 kerékpárverseny magyarországi szakasza, Budapest–Pannonhalma, 150 km
1. Adam Toupalík (cseh, Elkov-Kasper) 3:43:10 óra
2. Thomas Pesenti (olasz, Beltrami TSA-Tre Colli) 15 mp hátrány
3. Peák Barnabás (magyar válogatott) 22 mp h.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik