Kajak-kenu vk: menetel Vajda és a Mike, Vasbányai duó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.23. 19:03
Pénteken délután négy versenyszám előfutamaival, majd középdöntőjével zárult az első nap programja a szegedi kajak-kenu világkupán. Az érintett hét magyar egység közül – amint arra a délelőtti teljesítményéből számítani lehetett, a betegséggel bajlódó Dombvári Bence már nem állt rajhoz – négy kvalifikálta magát a döntőbe. Vajda Attila és a Mike Róbert, Vasbányai Henrik kenupáros az 1000 m-es távhoz hasonlóan 500 m-en is csont nélkül, azonnal az előfutamát megnyerve jutott be a fináléba. Szombaton 9:05 órakor kezdődik az élet a Maty-éren, 10:32-tól pedig már A-döntőket rendeznek.

K-1 500 m (38 induló)K-1 500 m (38 induló)

A már említett Dombvári mellett Hérics Dávid volt a magyar induló, aki az előfutamból még negyedikként lépett tovább, a középfutam ötödik helye azonban kevés volt számára az üdvösséghez.

C-1500 m (30)

Vajda futamát megnyerve lett döntős, a fiatal Khaut Kristóf ehhez kettőt ment: az előfutamban harmadik, a középdöntőben második lett. Ezer után ötszázon is két magyar lesz az egyes fináléjában.

K-2500 m (29)

Dombi Rudolf és Boros Gergely párosa mindkét futamát megnyerve jutott döntőbe, Noé Bálint és Noé Milán kettőse az első akadályt még vette (5. hely), a másodikat már nem (4. hely).

C-2500 m (17)

Mike és Vasbányai világbajnok párosa – a véletlen által összehozott duó a tavalyi szegedi vk-n indult világhódító útjára – ezúttal sem talált legyőzőre az előfutamban, amely azonnal döntőbeli részvételt jelentett nekik, a Szabó Kristóf, Szabó Gábor alkotta kettős már az előfutam nyolcadik helyén végezve csak jobb idővel léphetett tovább, a középfutamban ötödik helyen célba érve aztán ott is maradt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik