nemzetisport.hu 2013.12.18 06:57 Frissítve: 2015.03.31 01:19

Kajak-kenu: Kovács Katalin babát vár, de még nem búcsúzik

Kisbabát vár háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk, Kovács Katalin, ám a kiválóság nem beszél még a búcsú pillanatáról. Minden idők legsikeresebb kajakosáról tudtuk, hogy az augusztus végi duisburgi világbajnokság után visszavett a tempóból, töltődni szeretett volna fizikailag, lelkileg, érzelmileg, mert az elmúlt évek sokat adtak, de sokat ki is vettek belőle, és az újabb szezon előtt szeretett volna hosszabb pihenőt tartani.

Kovács Katalinék júniusra várják a babát (Fotó: Fuszek Gábor)

 

„Nyomós oka volt annak, hogy egy kis időt kértem. Új szakasz kezdődött az életemben. Kisbabát várok”– mosolyodott el Kovács Katalin, aki néhány héttel ezelőtti megkeresésünkre visszakozott, és decemberben ismételt megkeresést kért. Ezúttal érkezett is az interjúra, méghozzá kipihenten, kisimulva. Egy cukrászdában leült a süteménye mellé, mosolya pedig nagyon beszédes volt. Mert párjával tervezte már ezt a pillanatot, és mintha az élet egy csodás forgatókönyvet írt volna, a duisburgi világbajnokság után négy héttel ki is derült számára: áldott állapotban van.

„Az első három hónap nehéz volt. Nemcsak a terhességi tünetek miatt, hanem azért is, mert tudtam, még nem beszélhetek róla. Hordoztam magamban, mint egy kis titkot, és olykor utáltam is ezt az állapotot, mert vannak olyan emberek az életemben, akiket szívesen beavattam volna… De tudtam, még nem jött el az ideje.”

Most azonban itt van.

KOVÁCS KATALIN A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN BESZÉL MÉG ARRÓL, HOGY MENNYIRE KÖTŐDIK A SPORTÁGHOZ, AZ EDZÉSEKKEL SEM ÁLLT LE, BÁR JELENTŐSEN VISSZAVETT BELŐLE, ÉS MÉG NEM TUDJA KIMONDANI AZT, HOGY VÉGE, MERT ANNYI FORDULAT VOLT MÁR AZ ÉLETÉBEN, HOGY NEM TUDJA: EZ A MOSTANI MIT HOZ MAJD SZÁMÁRA ÉLSPORTOLÓKÉNT.

2020.07.31 18:25:31

Kajak-kenu K. T. I.

A bajnoknő kislánya, Olívia, már szinte csapattagnak számít a szolnoki edzőtáborokban, s hajóba is ülne.

2020.07.27 17:39:32

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

Leült a gödör aljára, és fázni kezdett a feneke. Innentől már csak egy út vezetett – felfelé.

2020.06.18 22:15:25

Kajak-kenu PIRCS ANIKÓ

„Összességében nagyon göröngyös utat jártam be, de a meghatározó szakasz sima volt.”

2020.03.02 22:47:40

Kajak-kenu N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Wichmann Tamás ma indul utolsó útjára, át a Léthe vízén, szálfaegyenesen evezve, kimért, egyedi csapásokkal távolodva tőlünk, biztosan. Az ő lapátja sosem törhet el!

2020.02.21 19:50:28

Kajak-kenu CSINTA SAMU

A négyszeres olimpiai, 22-szeres világbajnok barát, Ivan Patzaichin szívszorító-felemelő visszaemlékezése.