Kajak-kenu: kihagyja a szegedi vb-t Balláék nagy riválisa

Vágólapra másolva!
2019.08.19. 16:52
Pozitív doppingtesztet produkált, így nem indul a szerdán kezdődő szegedi kajak-kenu világbajnokságon az egyik legnagyobb sztár, Laurence Vincent-Lapointe.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a kanadaiak 11-szeres világbajnok kenusáról egyelőre nem tudni, hogy milyen anyaggal bukott meg, de az biztos, hogy nem áll rajthoz testvérével az olimpiai számban, C–2 500 méteren, amelyen hatalmas csata volt kilátásban közöttük és a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kettős között. A magyar páros júniusban a duisburgi világkupán legyőzte az előzőleg két éve verhetetlen kanadai egységet, amely a visszavágásra készült Szegeden.

„Nagyon csalódottak vagyunk, hogy ilyen megtörténhet az év legfontosabb versenye előtt. Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, ezért a meghallgatásig nem kommentáljuk az esetet” – mondta Simon Toulson, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség főtitkára.

Laurence Vincent-Lapointe C–1 200-on hatszor, C–2 500-on négyszer, C–1 5000 méteren pedig egyszer nyert világbajnoki címet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik