Három esőnappal és féláras atlétikai vb-belépőkkel vár a Hervis Balaton-átevezés

Vágólapra másolva!
2023.06.06. 13:44
null
Balaton-átevezés (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Evezd le, keresztbe! Így szól a Magyar Kajak-Kenu Szövetség égisze alatt immár hatodik alkalommal kitűzött Hervis Balaton-átevezés szlogenje. Tavaly előbb eső miatt lefújták, majd a szél az esőnapot elfújta, de idén is bíznak a szervezők abban, hogy több ezren neveznek majd, s az eddigi regisztrációk száma biztató.

 

AKÁR GUMIMATRACON IS teljesíthető a Hervis Balaton-átevezés – viccelődött Tóth Dávid olimpiai ezüstérmes és világbajnok kajakos az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.
„Bárkinek ajánlom, a gyerekektől az idősebb korosztályig, bár egy bizonyos életkor fölött nem árt a korábbi sporttapasztalat, előképzettség. Mindenki bérelhet neki megfelelő, biztonságos eszközt a helyszínen, bármilyen kézi meghajtású eszköz használható– nyilatkozta az egykori olimpikon, aki az elmúlt években rendszeresen részt vett a rendezvényen. –Több ezren szállnak együtt vízre, a versenyjelleg megvan, de mindenki jó kedélyű, hangulatos az esemény.”

Július 15-én, Zamárdiból indulnak a vállalkozó szellemű sportolni vágyók a nyolc kilométeres körre, s Tihanynál fordulnak vissza. Azután, hogy tavaly már a megméretés napján fújták le a rendezvényt, majd az augusztus 6-ai esőnapon sem tartották meg a szél miatt, idén még körültekintőbben egyeztetnek a szervezők a Magyar Országos Meteorológiai Szolgálat illetékeseivel, s három esőnapot is kijelöltek. Vida Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezési és marketing igazgatója, az esemény főszervezője arról beszélt, hatéves múltra tekint vissza, s mára hagyománynak tekinthető a rendezvény, amelynek szlogenje: Evezd le, keresztbe!

„Kiemelten fontos stratégiai ágazat a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnél, hogy a hobbilapátolókat is megszólítsuk, ki lehet próbálni Zamárdiban a kajak és a kenu mellett a sárkányhajót és a SUP-ot is. A lényeg, hogy mindenki aktívan töltsön egy napot a vízen”– fogalmazott.

Az ország egyik legnépszerűbb tömegsportrendezvényének nevezte a Hervis Balaton-átevezést, amelyen az elmúlt évben rekord létszámú nevező indult volna, s Vidáék bíznak benne, a létszám idén sem lesz kevesebb. Eddig 1550-en regisztráltak, ami kielégítő, hiszen több mint egy hónappal a rajt előtt ez a megszokott, s az utolsó hetekben kúszik fel a nevezők száma ötezer fő közelébe. Két évvel ezelőtt 4200-an vettek részt a megméretésen.

Idén már csak azért is érdemes vállalni a kihívást, mert a Hétköznapi Hősök program keretein belül az indulók 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak belépőjegyeket, akár bérleteket is az idei év legnagyobb hazai rendezésű sporteseményére, az augusztusi atlétika világbajnokságra.

„Szeretnénk elérni, hogy ne csak sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyünk, ezért arra ösztönözzük az embereket, hogy ne csak a kanapén ülve nézzék a sporteseményeket, ne csak passzív résztvevők legyenek. Az atlétikai világbajnokság egyik legfontosabb hagyatéka lehet, ha megjelenik hazánkban az élethosszig tartó sportolás. A Hétköznapi Hősök és a Sulihős programon keresztül is ezt népszerűsítjük, s remek lehetőség, hogy a Hervis Balaton-átevezés is csatlakozott a kezdeményezéshez”– mondta el Baji Balázs, az atlétikai világbajnokság nagykövete.

Aki június 18-áig nevez a Zamárdi szabadstrandjáról induló versenyre, a befutó érem mellett pólót is kap, a végső határidő pedig július 9.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik