Tipsport Liga: balhé Miskolcon, több szurkolót előállítottak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.22. 09:30
A szlovák élvonalbeli jégkorong-bajnokság (Tipsport Liga) alapszakaszának 4. fordulójában a DVTK Jegesmedvék hazai pályán 5–0-s vereséget szenvedett a zólyomi csapattól. A péntek esti mérkőzésen sajnos nem csupán a sport került előtérbe, ugyanis a vendégszurkolók egy része rendbontást hajtott végre.

Az esettel kapcsolatban a DVTK hivatalos oldalán adott ki közleményt, ezt változtatás nélkül közöljük. hivatalos oldalán adott ki közleményt, ezt változtatás nélkül közöljük.

„A mérkőzést megelőzően a két klub egyeztetett a Miskolcra érkező szurkolók számáról, és azok habitusáról. A zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva, több másik klub ultra és huligán tagjaival érkezett Miskolcra, amelyek valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre. Az események után több vendégszurkolót a rendőrség előállított, ellenük eljárást indított.

Klubunk és a zólyomi Klub végtelenül sajnálja és elítéli az eseményeket, amelyek teljesen idegenek a jégcsarnokok világától, és amelyeknek semmi köze a sporthoz és ahhoz a közreműködéshez, amivel a Tipsort Liga csapatai nekiláttak a szezonhoz. Klubunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne következhessenek be sem Miskolcon, sem pedig az idegenben lejátszott mérkőzéseken.

Ezért arra a nehéz elhatározásra jutottunk, hogy megkérjük tisztelt szurkolóinkat, hogy ne utazzanak el a vasárnapi Detva elleni mérkőzésre. A Zólyom mellett található településen, nagy esély mutatkozna arra, hogy ezek az események tovább folytatódjanak. Így a Detva vezetését is arra fogjuk kérni, hogy ne értékesítsenek vendég belépőket a mérkőzésre.”

Az esetről készült felvétel

JÉGKORONG SZLOVÁK LIGA
ALAPSZAKASZ, 4. FORDULÓ
DVTK JEGESMEDVÉK–HKM ZVOLEN 0–5 (0–1, 0–3, 0–1)
Miskolc, 1500
néző. Vezette: Novák, Konc, Synek, Tvrdon (valamennyi szlovák)
DVTK: Adorján – Szirányi, T. Slovák – Crawford, Kiss D. – Rusk, Milam, Láda B. – Miskolczi, Loiseau, Magosi – Pance, Kulmala, Somogyi – Harrison, Vas, Vincze – Ritó, Galanisz, Vojtkó. Edző: Glen Hanlon
ZVOLEN: SKAPSKI – Drgon, Ulrych – Vandane (1), Charnaok – Zelenák, Poyhonen – Ruzicka, Andrisik – Obdrzálek, KYTNÁR 1 (1), Chovan 1 – VANDAS 1 (1), SPIRKO 1 (1), HANDLOVSKY 1 (2) – Lusnák, Holovic, Zuzin – Sisovsky, Halama, Petrás. Edző: Andrej Podkonicky
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Glen Hanlon:
– A liga egyik legjobb csapatával játszottunk, és ellenfelünk megérdemelten győzött. A zólyomiak emberhátrányban kifejezetten jól védekeztek, támadásban pedig kitűnően használták ki a hibáinkat.
Andrej Podkonicky: – Számítottunk rá, hogy kemény meccs lesz, erre a harcmodorra készültünk. Az első harmadban még nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, a másodikban viszont mi szereztük az első gólt, rendre kihasználtuk ellenfelünk hibáit.

AZ ÁLLÁS: 1. Kosice 15 pont, 2. N. Zámky 12, 3. L. Mikulás 9, 4. Trencín 7, 5. B. Bystrica 7, 6. Zvolen 6, 7. Nitra 6, 8. Poprad 6, 9. Detva 6, 10. DVTK 6, 11. MAC 4, 12. Zilina 3, 13. U20 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik