Női jégkorong: szétlövésben kikapott a válogatott Japántól

Vágólapra másolva!
2023.02.12. 17:06
null
Németh Anikó kapuját 35 alkalommal veszélyeztették a japánok (Fotó: Dömötör Csaba)
Az áprilisi női elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott a rendes játékidő 3–3-as eredménye után szétlövésben szenvedett vereséget Japántól a Tüskecsarnokban zajló Öt Nemzet Torna utolsó játéknapján.

 

A mieinkhez hasonlóan az elitbe tartozó japánok már a 4. percben vezetést szereztek, de Metzler Regina gyorsan válaszolt. Hiába, mert alig fél perccel később már ismét az ázsiaiak vezettek, ám a harmad végén Kiss-Simon Franciska használt ki egy emberelőnyt, ezzel ismét egalizált.

A középső 20 percben gól nem esett, a japánok voltak az aktívabbak, közel háromszor annyit lőttek kapura, de ebben a játékrészben Németh Anikó kapus lehúzta a rolót.

A harmadik felvonás elején a továbbra is fölényben és gyorsabban játszó japánok hamar megint előnybe kerültek, de az utolsó két percre fordulva Sarah Knee révén sikerült hosszabbításra menteni a meccset. A ráadásban aztán már nem esett gól, a rávezetésekben pedig a japánok voltak pontosabbak.

Ezzel a magyar csapat a kedden a szlovákok ellen aratott 7–6-os győzelem, majd csütörtökön a norvégok feletti 3–0-ás diadal után szombaton hosszabbításban alulmaradt a franciákkal szemben, s így két győzelem mellett egy hosszabbításos és egy szétlövéses vereséggel zárta a tornát.

NŐI JÉGKORONG
ÖT NEMZET TORNA
4. FORDULÓ
JAPÁN–MAGYARORSZÁG 3–4 (2–2, 0–0, 1–1, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Tüskecsarnok, 357 néző. V: Dósa, Tóth Renátó, Gottlibet, Péter Cs.
JAPÁN:
Maszuhara – Siga Aoi, HITOSZATO / Koike, Hoszojamada / Jamasita S. (1), Szato K. / Sinoda A. – TOKO 1 (1), UKITA 1 (1), MIURA 1 / Jamasita H. 1, Siga Akane, Ito / Noro Rio, Noro Riri (1), Vadzsima / Mijazaki, Szuzuki Cs. Szövetségi kapitány: Izuka Judzsi
MAGYARORSZÁG: NÉMETH ANIKÓ – Knee 1, Koncz / Kiss-Simon 1, MAYER F. (1) / Faggyas, Gengeliczky / Szelényi – DABASI, Garát-Gasparics, Kreisz E. (1) / Horváth I., Jókai Szilágyi, PÁZMÁNDI / Meztler 1, Mozolai, Rónai (1) / Báhiczki-Tóth, Gondos, Strobl. Megbízott edző: Delaney Collins
Kapura lövések:
35–20.
Gól – emberelőnyből:
4/0, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG

Delaney Collins: – Mindenképpen a torna legnehezebb meccsét játszottuk Japán ellen, de a rendes játékidőben és a szétlövésben is nyerhettünk volna. Ez nagy fegyvertény egy ilyen szintű ellenféllel szemben. Nem a világ vége a vereség, elvégre ez még nem a világbajnokság, arra egyelőre csak készülünk, van még két hónapunk.

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Japán 8 pont (3 meccs, gólkülönbség: 21–3), 2. Magyarország 8 (4, 15–13), 3. Franciaország 6 (3), 4. Szlovákia 4 (4), 5. Norvégia 1 (4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik