NHL: újabb kínai és európai mérkőzéseket terveznek

Vágólapra másolva!
2021.09.18. 09:38
null
Bill Daly, a liga alelnöke hangsúlyozta: teljes mértékben amellett döntöttek, hogy a jövő februári pekingi olimpián szerepelhessenek az NHL-es játékosok (Fotó: AFP)
Újabb kínai és európai mérkőzéseket tervez az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) a közeljövőben – közölte az MTI.

 

Bill Daly, a liga alelnöke az NHL honlapjának elmondta, reményeik szerint novemberben a Colorado Avalanche és a Columbus Blue Jackets kétszer találkozott volna Helsinkiben, de a koronavírus-helyzet miatt végül elálltak az ötlettől. Ugyanakkor ismételten hangsúlyozta: teljes mértékben amellett döntöttek, hogy a jövő februári pekingi olimpián szerepelhessenek az NHL-es játékosok.

A profi liga éppen az olimpiai remények és reklám miatt 2017-ben Pekingben és Sanghajban, 2018-ban pedig Pekingben és Sencsenben már rendezett két-két felkészülési mérkőzést. Daly ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a jövőben újabb előidény-találkozókat szeretnének tartani az ázsiai országban.

Hozzátette: az európai terjeszkedés is fontos a ligának, 2017 óta nyolc alapszakasz- és több felkészülési mérkőzést játszottak a földrészen, ez a program tovább fut, csak most a pandémia közbeszólt.

Az alelnök kiemelte, hogy a világkupát ugyancsak támogatják, mert ez szinte teljes egészében NHL-rendezvény, ők tervezhetik és rendezhetik, ugyanakkor 2016 óta nem tudták megtartani. Akkor a szezon elején Torontóban gyűltek össze a világsztárok, ám elképzelhető, hogy a jövőben európai helyszíneken is lesznek vk-összecsapások, akárcsak 2004-ben.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik