NHL: történelmet írt a Nashville, parádézott az Edmonton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.08. 07:59
null
Leon Draisaitl (jobbra) fantasztikus meccsen van túl (Fotó: nhl.com)
Vasárnap a Nashville 3–1-re legyőzte a St. Louist hazai jégen, ezzel megnyerte a két csapat párharcát, és bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoportjának döntőjébe. Még kérdéses, ki lesz az ellenfele, hiszen az Edmonton kiütötte (7–1) az Anaheimet, így ebben a párviadalban a hetedik mérkőzés dönt majd.

 

NASHVILLE–ST. LOUIS 3–1

Paul Stastny a St. Louisnak szerzett vezetést a mérkőzés elején, és mivel ebben a párharcban korábban mindig az nyert, aki az első gólt ütötte, a babonásabb hazai drukkerek akár kezdhettek is keseregni.

Aztán a második periódus Roman Josi egyenlítésével kezdődött, a harmadikban Ryan Johansen már a hazaiaknak szerzett vezetést, és amikor egy perccel a végső dudaszó előtt Calle Jarnkrok betalált a vendégek üresen hagyott kapujába, gyakorlatilag biztossá vált: története során először ott lesz a Nyugati főcsoport döntőjében a Nashville.

A Predators 8–2-re áll az idei rájátszásban, és története mind a négy olyan hazai meccsét megnyerte, amelyiken esélye volt befejezni a playoffbeli párharcot.

EDMONTON–ANAHEIM 7–1

Leon Draisaitl három góllal és két assziszttal vette ki részét a félelmetesen kezdő Edmonton fölényes sikeréből, Mark Letestu sem sokkal maradt el tőle (két gól, két assziszt), és betalált Zack Kassian, valamint Anton Szlepisev is, míg Cam Talbot 34 védéssel támasztotta meg a csapatot.

Wayne Gretzky, Mark Messier, Jari Kurri és Glenn Anderson után Draisaitl az ötödik Oilers-játékos 1999 óta, aki két négy- vagy többpontos meccset játszott a playoffban, Bill Guerin (2000) óta pedig az első edmontoni, aki három gólt vág egy playoffmeccsen. Nála fiatalabban (most 21 éves és 194 napos) csak a legendás Gretzky ért el playoffbeli mesterhármast az Edmontonban.

A párharc szerdán dől el Aneheimben – ott, ahol a Ducks elveszítette a legutóbbi négy „hetedik meccsét”…

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK, 6. MÉRKŐZÉSEK
NYUGATI FŐCSOPORT

Nashville Predators–St. Louis Blues 3–1 (0–1, 1–0, 2–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Nashville javára
Edmonton Oilers–Anaheim Ducks 7–1 (5–0, 2–1, 0–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik