NHL: életben maradt a Capitals, ismét előnyben a Senators

Vágólapra másolva!
2017.05.07. 08:45
null
Szenzációs utolsó harmaddal nyert a Washington (Fotó: Instagram)
Életben tartotta továbbjutási reményeit a Washington Capitals jégkorongcsapata, amely a Keleti főcsoport elődöntőjének 5. mérkőzésén 4–2-re verte a címvédő Pittsburgh Penguinst az NHL legutóbbi játéknapján, ezzel 3–2-re szépített.

 

Pedig nagyon jól kezdtek a vendégek, az első harmadban Carl Hagelin révén vezetést is szereztek, és ugyan André Burakovsky egyenlített, a második harmadban Phil Kessell találatával ismét a Penguisnél volt az előny.

Az utolsó felvonásra őrült tempóban érkeztek a hazaiak, három perc sem telt el, amikor Nicklas Bäckström egyenlített, majd a harmad közepén Jevgenyij Kuznyecov és Alex Ovecskin 27 másodperc alatt két gólt vágott, beállítva ezzel a 4–2-es végeredményt. A négy győzelemig tartó párharc hétfőn Pittsburghben folytatódik.

A nap másik mérkőzésén az Ottawa Senators egy nagyon változatos mérkőzésen hosszabbításban verte a New York Rangerst. A vendégek 2–0-ra és 4–3-ra is vezettek, végül a rendes játékidő 4–4-es döntetlennel zárult. A hosszabbításból 6 perc és 28 másodperc telt el, amikor Kyle Turris betalált, így a kanadaiak várhatják 3–2-es előnyről a keddi, New York-i folytatást.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉSEK
KELETI FŐCSOPORT
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 4–2 (1–1, 0–1, 3–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–3

Ottawa Senators–New York Rangers 5–4 (1–2, 2–1, 1–1, 1–0) – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik