BOBORY BALÁZS
2023.01.30 22:57 Frissítve: 2023.02.01 00:02

Kangyal-varázs, Volán-bánat – Bobory Balázs jegyzete

Kezdjük a győztes méltatásával: a Budapest Jégkorong Akadémia megérdemelten nyerte meg a Magyar Kupát.

Bár a vasárnapi fináléban sokkal többet védekezett, mint a magasabban jegyzett ligából érkező esélyes Hydro Fehérvár AV19, sokkal éhesebb és koncentráltabb is volt, túlélte a legnehezebb helyzeteket, a döntő pillanatokban pedig megragadta a lehetőséget.

 
 Jégkorong MK: szétlövéssel a BJA HC nyerte meg a trófeát
 Jégkorong MK: Frusztrál, hogy ez történik már a negyedik éve – Erdély Csanád

A fővárosiak vezetőedzője, Kangyal Balázs már játékosként is végtelenül őszinte, reális volt, ki tudja, milyen érzelmek kavarogtak benne a döntő előtt, alatt, után, mert éppen azt a klubot kellett tanítványaival felülmúlnia, amelyben jégkorongozóként a legnagyobb sikereit elérte. „Bill” a jégen is egyenes volt, edzőként sem lett más a stílusa – elképesztő tapasztalata, intelligenciája, mértékletessége pedig egyértelműen hitelessé teszi az öltözőben, a jégkorongozók vakon mennek utána, nem csoda hát a remek Erste Liga-szereplés és a Magyar Kupa-győzelem.

Fehérváron viszont nagy a bánat, ami nem csoda, mert hazánk kirakatcsapata egymást követő négy döntőt vesztett el az MK-ban, miközben már az első után azt mondtuk, mekkora presztízsveszteség ez az osztrák bázisú bajnokságban, illetve immár a Bajnokok Ligájában is szereplő együttes számára. Míg az első bukásnál még felmentésként szolgálhatott az a tény, hogy talán könnyedebben vette a hazai küzdelmet a Volán, a következő három alkalommal már biztosan nem akart ugyanabba a zavaros folyóba lépni, azonban valami minden alkalommal hiányzott. Másodszorra, harmadszorra és negyedszerre sem sikerült Erste Ligában játszó együttes ellen nyerni a fináléban, és a görcs láthatóan minden alkalommal csak nagyobb lett. Döbbenetes volt látni, hogy a vasárnapi meccsen is hányszor tuszkolták, gyömöszölték vagy éppen lőtték, bombázták a BJA kapuja felé a korongot a kék-fehérek, amely csak nem akart átcsorogni a gólvonalon. A Fehérvár tovább rombolta saját nimbuszát, és többekben felvetődhet a kérdés, hogy ilyen eredményesség mellett miért jár alanyi jogon a négyes finálé a számára.

Persze demagógnak sem szabad lenni, a Volán valószínűleg továbbra is a legjobb csapat Magyarországon, de korábban kiharcolt előjogait éppen a saját szereplése miatt bukhatja el, és egy megerőltető nemzetközi szezon mellett nem biztos, hogy örülnének a királyok városában, ha pluszmérkőzéseket kellene játszani az idényben.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2023.03.19 21:47:24

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Minimum négy, maximum hét alkalommal ádáz ellenfelek lesznek, hogy aztán májusban vállt vállnak vetve, Kevin Constantine szövetségi kapitány szakmai segítőiként már mindketten azért dolgozzanak, hogy az idény megkoronázásaként (hab a tortán 2.0…) a magyar válogatott megkapaszkodjon a világbajnoki elitben.

2023.03.14 10:19:29

Jégkorong nemzetisport.hu

Gottlibet Zóra álma, hogy egyszer a téli olimpián fújhassa a sípot.

2023.02.26 19:39:40

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sportklub a 2016–17-es idény után marad le ismét a bajnoki elődöntőről.

2023.01.30 20:04:24

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A Fehérvár tovább rombolta saját nimbuszát.

2023.01.18 13:39:03

Jégkorong nemzetisport.hu

Edzője szerint a magyar jégkorongozó megnyerte magának a társait, és biztos gólnak látszó lövéseket is kivédi.