Jégkorong MK: Frusztrál, hogy ez történik már a negyedik éve – Erdély Csanád

Vágólapra másolva!
2023.01.30. 11:33
Nem tudják az okát a Hydro Fehérvár AV19 játékosai, hogy miért buktak el sorozatban negyedszer is a jégkorong Magyar Kupa döntőjében. Úgy érezték, a második harmadban a BJA HC fölé tudtak kerekedni, azonban a rossz helyzetkihasználás az ICEHL-meccsekhez hasonlóan most is megbosszulta magát. 

„Fogalma sincs, nem tudom– válaszolta Erdély Csanád arra a kérdésünkre, hogy a Hydro Fehérvár AV19 miért nem tudja megnyerni a Magyar Kupát, hiszen ez már sorozatban a negyedik év volt, amikor azt kellett végignézniük, hogy a döntő után az ellenfél emeli magasba a trófeát. Majd így folytatta: – A második harmadban végig domináltunk… Néha ez ilyen, csak az a baj, hogy ez már a negyedik éve történik meg velünk, ez frusztrál engem.”

Stipsicz Bence is úgy érezte, a második harmadban megfogták az ellenfelet, de hiába szorították be a BJA HC-t a kapujuk elé, nem tudták a helyzeteiket értékesíteni. A védő videónkban a harmadik harmadban elkövetett hibáról is beszél, amelyből egyenlítettek a budapestiek, valamint a hosszabbításra is kitér, amellyel az osztrák bázisú hokiligában (ICEHL) is meggyűlt a bajuk az idényben.

JÉGKORONG
MAGYAR KUPA, HELYOSZTÓK
DÖNTŐ

BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC
HYDRO FEHÉRVÁR AV19 3–2(1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Tüskecsarnok, 1916néző.V:Babic, Soós, Kövesi, Váczi.
BJA HC:
FARKAS R. – Pozsgai, Szabó B. / Gőz, Garát / Vorobjov, Tóth Gergely / K. Varga, Dóczi – Culigin,GALOHA 1(1),Djumics / ELO 1, Viikilä, SCHLEKMANN1 (1)/ Nagy Krisztián, Tóth R., Szita / Ritter, Ravasz, Molnár B.Edző:Kangyal Balázs
FEHÉRVÁR:
O. Roy – O'Brien, T. Campbell(1)/ Stipsicz, Donaghey / Fournier, Szabó Dániel / Csollák, Horváth M. – Erdély Cs., Hári J.1,Kuralt / Leclerc(1),Magosi B., Sarauer1/ Bartalis I., Mihály Ákos, Vértes(1)/ Ambrus G., Németh K., Terbócs(1).Edző:Kevin Constantine
Kapura lövések:
33–51.
Gól – emberelőnyből:
1/0, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG

Kangyal Balázs:– Maradjunk a realitás talaján, a Fehérvár a második harmadban megmutatta, miért játszik tulajdonképpen egy egy szinttel magasabb ligában, ekkor sok kiállítást is begyűjtöttünk. Szerencsénk volt, hogy csak kettőt kaptunk. A harmadik harmadban nagyon éretten hokiztak a fiataljaink is, a szétlövés pedig lutri, ezúttal nekünk kedvezett.
Kevin Constantine:– Az első harmadban jól teljesített a BJA, előnybe is került, de a másodikban már mi voltunk fölényben. Az egész idényünkre jellemző, amit láttunk: nem szereztünk elég gólt a rengeteg lehetőségünkből. Az egygólos előny semmire sem elég a jégkorongban, egyetlen elszakadásból büntettek, a hosszabbítás három a három elleni játékában és a szétlövésben meg bármi megtörténhet.

BRONZMÉRKŐZÉS
DEAC–Újpest 2–3(0–0, 1–2, 1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik