Megcibáltuk az oroszlán bajszát, de az amerikaiaktól is kikaptunk a vb-n

Vágólapra másolva!
2023.05.14. 11:03
null
Szabó Bence második vb-meccsén is gólpasszt jegyzett (Fotó: IIHF)
A magyar férfi jégkorong-válogatott második mérkőzésén is vereséget szenvedett a finn-lett közös rendezésű elit-világbajnokságon. A dánoktól szombaton elszenvedett 3–1-es vereség után az Egyesült Államok válogatottja is legyőzte a mieinket, akik Sofron István góljával még vezettek az elején, de a végén a tengerentúliak 7–1-re nyertek.

JÉGKORONG
ELIT VILÁGBAJNOKSÁG
2. FORDULÓ
A-CSOPORT (Tampere)

EGYESÜLT ÁLLAMOK–MAGYARORSZÁG 7–1 (2–1, 2–0, 3–0)
Tampere, Nokia Aréna, 5258 néző. Vezette: Frandsen (dán), Hunnius (német) – Cattaneo (svájci), Wyonzek (kanadai)
Egyesült Államok: Petersen – Samberg, Perbix / Thrun, Perunovich (1) / Mackey 1, Hutson (1) / Attard, L. Tuch 1 – BONINO 2, GRIMALDI 1 (2), A. Tuch 1 / O'Connor, Eyssimont (1), GARLAND (2) / Tynan, Gauthier 1, Mazur / Farrell, Bjork, Coronato (1). Szövetségi kapitány: David Quinn.
Magyarország: Horváth D. – Stipsicz, Fejes / SZABÓ B. (1), Hadobás, / Kiss R., Horváth M. / Pozsgai, Garát – Sebők B., Galló, Hári / SOFRON 1, Bartalis (1), Erdély / Nagy G., Kóger, Papp K., / Nagy K., Csányi, Vincze P. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine.
Gól: 06:16: – A. Tuch (Grimaldi), 18:38 – Bonino (Grimaldi), 23:29 – Bonino (Garland, Perunovich – emberelőny), 33:39 – Gauthier (Coronato, Hutson), 41:23 – Mackey (Eysimmont, Garland), 44:04 – Grimaldi, 56:57 – L. Tuch, ill. 04:07 – Sofron (Szabó B., Bartalis)
Kapura lövések:
50–14
Kiállítások: 0 ill. 2 (4 perc)
Emberelőnyök:1/2, ill 0/0

ÖSSZEFOGLALÓ

Ki más?! Sofron István!

„A kanadai harmadba óriási lendülettel érkező Sofron nem gondolkozik, miután a korong mértani pontossággal érkezik az ütőjére Erdélytől, nagy erővel kapura lő, és... Góóóóóól!” – állt a mieink május 9-i felkészülési meccséről szóló tudósításban.

„A magyarok felszívták magukat a végjátékra, ennek eredményeként Szabó Bence passzát a Kanada ellen is gólt szerző Sofron István vágta a rövid felsőbe.” – írtuk a szombati, dánok elleni nyitó összecsapásról.

Az Egyesült Államok elleni 7–1-es vereség során is az ügyeletes gólszerzőnk villant meg alig több mint négy perc után, s bár váratlanul szerzett vezetést a mieinknek, egyáltalán nem mondhatjuk, a semmiből jött. Főleg a második sorunk, Bartalis István, Erdély Csanád és Sofron adogatott ügyesen, többször is veszélyeztettek, előbbi egyenesen ziccerben vezethette rá az amerikaiak második számú kapusára, a balkezes Cal Petersenre, de nem járt sikerrel. A támadás azonban folytatódott, és – éppen ahogy Dánia ellen – Szabó Bence találta meg „Sofit”, aki ezúttal sem hibázott, semleges néző és magyar egyaránt szájtátva vagy magából kikelve, üvöltve vette tudomásul, vezetünk az elit-világbajnokság tamperei csoportjának rangadónak közel sem mondható összecsapásán.

Mindössze két perc múlva egyenlített Amerika, a támadása alatt Horváth Milán önfeláldozóan, hason csúszva blokkolt, a korong Hári János elé került, aki saját harmadában a háta mögé passzolt, keresztbe a kapu előtt, ahol a finnek ellen duplázó Alex Tuch ólálkodott, és élt az ajándék lehetőséggel. A helyettes csapatkapitányunk pocsék napot fogott ki, még az első harmadban újabb eladott korongjából szerezte meg a vezetést Nick Bonino – mondjuk, ezúttal kevésbé lehetett Hárit okolni, csípőmagasságban próbálta kilőni a pakkot a védőharmadból, azt halászta le botjával ritkán látott mozdulattal a pályafutása során 203 NHL-meccset lejátszó Rocco Grimaldi, ebből lett a baj.

Szerencsénk sem volt, az első amerikai emberelőny alatt a kapunk előtti kavarodásban a világbajnokságokon (nem csak az elitet figyelembe véve) először pályára lépő Horváth Dominik rátenyerelt volna a korongra, nem sikerült, így a mögötte takarítani igyekvő Pozsgai Tamás korcsolyapengéjének „hála” máris kettővel vezettek Boninóék – mint utolsó pakkhoz érő támadójátékos, a gól az ő neve mellé került. A sors kegyetlen tréfát űz a magyarokkal: előbb a dánok közül ütött két gólt Nikolaj Ehlers, akinek negyedórával a szükséges dokumentumok leadási határideje előtt intézték el a sportolói biztosítását. A Pittsburgh Penguinsszel kétszeres Stanley-kupa-győztes, ellenünk szintén duplázó Bonino veséje március 9-én a New York Islanders elleni NHL-mérkőzésen elrepedt, majd egészen a vb-ig nem hokizott tétmérkőzésen. Remélhetőleg a franciáknak és az osztrákoknak nincs olyan játékosuk, akinek rezgett a léc, szerepelhet-e, vagy sem...

A második harmad derekán éppen jó időszakát élte Kevin Constantine együttese, ám ez visszájára sült el, Szabó fent ragadt a támadásnál, így az egyébként center Hárinak kellett volna megfognia a két húzásból végigvezetett kontra végén Cutter Gauthier-t, nem sikerült. A legkevésbé sem lehet hibáztatni ezért, de az is biztos, hogy a lelkének nem tett jót az eset. Persze, nem csak Hári van a jégen, az egész első támadósor szívesen elfelejtené a mérkőzést – mínusz ötös plusz-mínusz-mutatóval zárt. Ekkor (4–1-nél) a szurkolótáborunk az „itthon vagyunk” rigmusra gyújtott rá, ami két szempontból is találó volt: egyrészt a Nokia Arenába kilátogató finnek is kis túlzással úgy buzdították a mieinket, mintha a sajátjai lennének, másrészt Finnország a vébé nyitányán éppen 4–1-re maradt alul. Sajnos nem úsztuk meg ennyivel, 7–1-ig meg sem állt az amerikai gépezet, a harmadik harmadban még inkább kiütközött, mekkora a különbség az elit elitje és Magyarország között, főleg az első soruk a, „matiné-idősávban” rendezett mérkőzésen megette a miénket reggelire.

Természetesen erre számítani lehetett, több osztálynyi különbség van a két nemzet között, nem is hozzájuk kell mérni a mieinket, ráadásul a vereség ellenére az első harmadban kifejezetten kellemes meglepetést okozott a magyar csapat, kis összeszedettséggel egálban vagy akár előnyben is zárhattuk volna. Az amerikaiak a folytatásban erőt demonstráltak, de tragédia nem történt – tudtuk jól, nem ezen az összecsapáson kell kivívni a bennmaradást.

VÉLEMÉNYEK
KEVIN CONSTANTINE, SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:
„Most jól vágtunk bele a mérkőzésbe, de fokozatosan fogyott ki az üzemanyag a tartályunkból, hiszen alig volt pihenő időnk, a mai korongbedobás előtt 16 órával hagytuk abba az előző összecsapást. Nagyon örülök annak, ahogy Horváth Dominik teljesített, négy hete nem játszott meccset. Sajnos, voltak eladott korongjaink, és ezt az amerikaihoz hasonló csapatok könyörtelenül kihasználják” – fogalmazott Constantine, akinek ez az első felnőtt világversenye szövetségi kapitányként.
Kiemelte, nagyon fontos lesz a folytatásban is, hogy a játékosai miként kezelik az érzelmeket, mentálisan mennyire felkészültek, mert sokszor ezek fontosabb tényezők a sikerben, mint a fizikális vagy ügyességi faktorok.
„A cél semmit sem változott: szeretnénk bennmaradni, ezért dolgoztunk egész szezonban, és ezért dolgozunk a vb-n is. Meg kell ragadnunk azt a bizonyos, sokat emlegetett pillanatot. Kedden nagyon fontos mérkőzés vár ránk” – tette hozzá.
HORVÁTH DOMINIK:
„Az érződött, hogy az amerikaiak gondolkodási és cselekvési gyorsaságban sokkal jobbak. Örök élmény marad ez a mérkőzés, még fel kell dolgoznom az élményszerű kudarcot is. Addig forgatták a korongot, amíg helyzetbe nem kerültek, és csak akkor lőttek kapura” – mondta az első felnőtt vb-mérkőzésén 50 lövésből 43-at védő fehérvári kapus, Horváth Dominik.
KÓGER DÁNIEL:
„Ez a mostani magyar válogatott sokkal szervezettebb, mint a hét vagy tizennégy évvel ezelőtt A-csoportos csapat. Az amerikai és a dán válogatott ellen is voltak olyan szakaszok, amelyek nagyon jól sikerültek. Azonban a legfontosabb, hogy a francia és az osztrák csapat ellen mutassuk meg, hogy valójában jobbak lettünk, mint a korábbi két A-csoportos vb-n voltunk. Itt mindenki tudja, hogy adott szituációban hol kellene lennie, de nyilván az amerikaiak jobban kipörgetnek minket, és elcsúszunk a helyezkedésben, de a franciák és az osztrákok ellen ennek nem szabad bekövetkeznie” – mondta az MTI-nek Kóger.
NAGY GERGŐ:
„Az amerikaiak az egész szezonban magasabb szinten játszanak, mint mi, és ezt a pályán is bebizonyítják. A franciák ellen más lesz, van esélyünk, bízunk magunkban és egymásban” – fogalmazott az FTC csatára.
SZABÓ BENCE:
A mérkőzés legjobb magyarjának választott Szabó Bence szerint – aki a vb eddigi két magyar gólját előkészítette Sofron Istvánnak – nehéz volt tartani a lépést az amerikaiakkal, alig volt pihenő idejük a két összecsapás között.
„Ahogy visszaértünk a szállodába szombat este, szinte már jöhettünk is vissza…Örülök, hogy sikerült Sofival két gólt lövetnem, szereti a passzaimat. Mindegy, ki az ellenfél, változatlan alázattal és hittel kell beleállnunk, így lesz ez kedden a franciák ellen is” – mondta a Budapest JA védője.
SOFRON ISTVÁN:
Sofron meg is köszönte a jó asszisztokat, majd kitért arra, hogy szerinte meglepték az amerikaiakat.
„Nem is kezdhettünk volna jobban, hamar vezettünk. Persze az ellenfél van olyan jó, hogy ilyenkor tempót vált, és az már sok volt nekünk. Érezhető volt, hogy a második harmadtól más intenzitású amerikai válogatott van a jégen, és akkor már látszódott a két csapat közötti különbség” – nyilatkozta a válogatottban 71 gólnál járó csatár.
ERDÉLY CSANÁD:
Erdély Csanád szerint a vereség ellenére voltak olyan biztató momentumok, amelyek a franciák ellen is fontosak lehetnek.
„Sokat kivett belőlünk a dánok elleni meccs, de sajnos nem volt elegendő idő a regenerálódásra, míg az eleve gyorsabb amerikaiaknak volt pihenőnapjuk. Fokozatosan fáradtunk el, és ők is nagyon fárasztottak minket, mert nem volt nálunk a korong, alig tudtunk optimális időnként cserélni” – mondta a fehérvári támadó.
(MTI)

PERCRŐL PERCRE

Ezzel mára köszönjük a figyelmet, hamarosan jövünk az összefoglalóval.

Folytatás két nap múlva a franciák ellen, különösen fontos lesz a mérkőzés!

A mieink legjobbjának Szabó Bencét választották, az ameriaiaknál a csapatkapitány Nick Bonino a legjobb.

A kapura lövést az amerikaiak nyerték 50–14-re... A védések számában viszont a mieink voltak a jobbak, Horváth Dominik 43 védést mutatott be.

III. HARMAD

20. perc: Vége, az Egyesült Államok könnyedén igazolta a papírformát, még úgy is, hogy az elején azért mi vezettünk.

20. perc: Ezzel Horváth már 40 védés fölött...

19. perc: Két Horváth-bravúr a kapuban zárásként. Előbb Bjork majd Farrell közeli kapáslövését is védi Horváth Dominik!

18. perc: Újabb hibánkat büntetik góllal... Horváth Milán veszít korongot az amerikai harmadban, Luke Tuch megindul, és miután senki nem támadja a bal oldali buliponttól precízen kilövi a rövid felsőt Horváth Dominik válla fölött... Nagy gól, 7–1

17. perc: Bartalis egyedül ment neki három védőnek, könnyen megállították...

15. perc: Megint sisakkal véd Horváth, ezúttal Gauthier találta el a fejvédőjét.

13. perc: Huhh, Horváth Dominik! Egy kapu mögül visszatett korongot Alex Tuch lőtt rá, kapusunk sisakjáról vágódott oldalra.

12. perc: Egy buli után Garáthoz kerül hátra a pakk akékvonalra, ő egyből lő is, Petersennek kell fognia.

11. perc: Kóger fordulásból lőtt a kéktől jobbról, Petersennek rá kellett tenyerelnie, mert Papp ott ólálkodott a kipattanóra.

10. perc: Hadobás próbálkozott kétszer is, először egy blokkról felpattant a korong, majd kicsúszott lesre, kintről húzta már vissza.

9. perc: Nagy Krisztián vesztette el a botját a védőharmadban, de nem esett kétségbe, s még szabályos keretek között leütközte Luke Tuchot.

7. perc: Coronato lövését kellett védenie Horváthnak.

6. perc: Szép korong kihozatal végén Bartalis lő egyet, Petersen véd.

5. perc: Grimaldinak nem volt gólja – még... Egy lecsorgó korongot gyűjt be, majd kissé jobbról nagy erővel irgalmatlanul kilövi a rövid felsőt... 6–1.

3. perc: Újabb vas, ezúttal Samberg balról lő nagyot, csilingel is a jobb oldali vas...

2. perc: Hát, ez nem kezdődik jól... Eyssimont húzott végig a bal oldalon, miután Galló korongot vesztett az amerikai kapu mögött, jól centerezett, ahol az érkező hátvéd, Connor Mackey bukkant fel Horváth kapuja előtt és kapuból bepofozta Horváth Dominik lábai között a korongot... 5–1.

1. perc: Megyünk tovább!

A második harmadban már nem volt kérdés, hogy melyik válogatott játszik jobban: az amerikaiak gyakorlatilag tíz percen át azt csináltak a támadóharmadban, amit akartak, egymás után ütötték a kapusvasakat, s megérdemelten léptek meg 4–1-re. A kapuralövést 19–3-ra nyerték az amerikaiak, össszesen 29–10 ebben a műfajban a javukra.

II. HARMAD

20. perc: Sikerült kihúzni a harmad végét újabb kapott gól nélkül.

19. perc: Bonino lövése az oldalhálóban landol. A végén nagyon beszorulunk.

18. perc: Garát és Horváth Milán nem értik meg egymást, Bjork lecsap a korongra, aztán középről lő, mellé.

17. perc: Garát veszít korongot a kapunk mögött, Alex Tuch egyből lő, Horváthról perdül föl a korong. Aztán fél perc múlva O'Connor bombáját öleli magához a kapus.

16. perc: Egy bedobás után a visszatett korongot Garland azonnal rászúrta, Horváth figyelt, és védett.

15. perc: Kóger szép passsza után Nagy Gergő jobbról tette vissza a már a kapu elé felérő Kóger elé, de felszedték az ütőjét, nem tudott lőni. Aztán viszont Nagy Gergő elé került a korong,ő már lőtt is, Petersen védett.

14. perc: Gauthier is feliratkozott a gólszerzők közé... Coronato kiugratásával Gauthier lépett ki egyedül, miután Hári vetődve sem érte el a korongot, majd középről, kíméletlen csuklómozdulattal lőtt Horváth mellett a kapuba, 4–1.

14. perc: Hári visszapassza után Szabó lövése ment a bal alsó mellé.

13. perc: Sikerült kivédekezni a hátrányt, kiegészültünk.

12. perc: Majdnem gólt szerzünk emberhátrányból! Vincze szerzett korongot, majd Bartlishoz játszott, aki középről, fonákkal próbálkozott, Petersen védett, ahogy aztán Vincze ismétlését is hárította.

11. perc: Emberhátrányba kerülünk, Kiss volt szabálytalan.

10. perc: Attard próbálkozott balról, Horváth lepkéssel hárít.

9. perc: Horváthot lepte meg egy picit a középtávoli lövés, a kipattanót a levegőből Mazur tette kapura, a bal oldali vasat találta el.

8. perc: A második harmadban még nincs kapuralövésünk. Az amerikaiaknak van hét is...

6. perc: Vincze ment volna be a támadóharmadba a palánk mellett, de elakadt a korong a vonalbíróban, így les...

4. perc: Gól, Bonino, kihasználják a fórt. Garland játszott jobbról a kapunk előtt zavargáló Boninóhoz, aki megpróbált lövő helyeztbe kerülni, nem járt sikerrel, ám Pozsgai korijáról a pakk a kapunkba vánszorgott... 3–1.

4. perc: Még egy vas, ezúttal a kékről suhintják rá, Horváth füle mellett csilingel a keresztvas.

3. perc: Sofront szórják ki két percre magas botért. Grimaldit csapta orrba.

2. perc: HORVÁTH DOMINIK!!! Ziccert véd, de milyet. Coronato lépett ki egyedül, majd sokat várt, így Horvátha bárddal ki tudott szúrni,s elpiszkálta előle a korongot. Az ismétlés Gauthier tette rá, de a fekvő kapus fölött a jobb oldali vasat találta el!

1. perc: Egy újabb távoli kísérletet kap le Horváth, aztán viszont Garland és Kiss akaszkodik össze a kapu mögött. Kiállítás nincs, szóbeli békéltetés zajlott.

1. perc: Folytatódik a mérkőzés, az amerikaiak elhozzák a korongot, s Samberg máris lő, Horváth véd.

A kapura lövések számát tekintve jobbak ugyan az amerikaiak (10 a 7 ellen), de ezzel együtt – talán a szívünk mondatja velünk – nekünk voltak picivel nagyobb helyzeteink.

Felemás szájíze lehet a magyar szurkolóknak az első 20 perc után, hiszen a csapat sokkal offenzívebben játszik, mint a dánok ellen tette, és a vezetést is sikerült megszerezni Sofron újabb góljával. Ugyanakkor két bosszantó korongeladást egyaránt kihasználtak az amerikaiak, így mégis náluk az előny 20 perc játék után.

I. HARMAD

20. perc: Vége az első harmadnak.

19. perc: Hári lágy rossz keresztpasszát Grimaldi elcsípi középen a harmadunkban, majd a kapu előtt ólálkodó Bonino elé játszik, ő meg fel is emeli a léc alá, Horváth D. füle mellé, 2–1

18. perc: Horváth Milán szerzett korongot Boninótól a kék vonalon, belépett a támadóharmadba, majd életerős lökettel kínálta meg Petersent, aki magához ölelte a középre tartó korongot.

17. perc: Mutatós magyar akciót zár le Bartalis jó lövéssel, Sofron beemelt korongját gyűjtötte be a jobbon, majd tüzelt, Erdély takarása ellenére azonban Petersen a lepkéssel védett.

15. perc: Grimaldi lövése Horváthról lejön, Bonino meg nem tud élni a kipattanóval – köszönhetően a hatékony védőmunkának Garáttól.

13. perc: Sofron korongszerzése után Vincze tört be a jobbon, majd Papp Kristóf próbálta balról a kapu mögé kerülve behúzni a korongot, de Petersen résen volt.

11. perc: Perunovich suhintotta rá a kékről egy buli után, Horváth oldalra rúgta a mamuttal.

10. perc: Kicsit most beszorulunk, de az amerikaiak nem jutnak lövéshez.

9. perc: Elhozzuk a bulit a támadóharmadban, hátra kerül Vinczéhez, ő pedig azonnal lő is, Petersennek kell védenie.

8. perc: Gyors ellenakció végén Thrun lőhetett balról közelről, Horváth azonban zárta a réseket a rövidoldali vasnál.

7. perc: Egyenlítenek... Galló blokkolt nagyot, utána viszont Hári eladta a korongot a saját harmadban, Grimaldi köszönte, és lőtt is, Galló blokkolta ezt is. A pakk viszont Alex Tuch elé került, s ő nem is habozott bevágni az üresen tátongó kapu jobb oldalába, Horváth nem védhette. 1–1

5. perc: Erdély került ziccerbe, de Petersen a helyén volt.

5. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!! SOFRON!!! Bartalis került megint ziccerbe, de Petersen megint hárított, a korong viszont a második hullámban érkező Szabó elé került, aki jól vette észre a középen berobbanó Sofront, ő meg egyből visszatette a hosszú felsőbe a pakkot! 0–1. VIDEÓ ITT!

3. perc: Mazur lövését nem kell védenie Horváth Dominiknek, mellé ment. Aztán megvan az első védése is, szépen öleli magához a korongot a balról leadott lövés után.

2. perc: A miénk az első kapuralövés, Bartalis tesztelte Petersent szép szóló végén, lövését védte a kapus..

1. perc: Az amerikaiak hozták el a kezdőbedobást.

Érkeznek a csapatok!

Az amerikaiak kékben lépnek ma jégre.

A mieink ma fehérben játszanak, és két nagyobb és egy kisebb változtatás tapasztalható az összeállításunkban. A mieinknél Horváth Dominik kezd a kapuban, Bálizs Bence helyett, és Terbócs István helyett Kóger Dániel szerepel majd a harmadik sorunkban. A védelemben egy apróság: Hadobás Zétény a negyedik sorból helyet cserél a második soros Pozsgai Tamással.

Bő negyedórával a kezdés előtt még elég szellős a lelátó, leszámítva a magyar sarkot. A tábort egy szektorral arrébb költöztették, de a lelkesedés nem változott – jelenti a helyszínről Pozsonyi Szilárd kollégánk.

A hangulat nem változott (Fotó: Pozsonyi Szilárd)
A hangulat nem változott (Fotó: Pozsonyi Szilárd)

Köszöntjük olvasóinkat!

ELŐZMÉNYEK, ÉRDEKESSÉGEK

A csoportunkban szombaton a mieink meccse előtt a francia válogatott nagy csatában hosszabbításban nyert Ausztria ellen, ami számunkra még nagyon fontos eredmény lehet a végjátékban. A mieink mérkőzését követően este aztán a finnek szintén szoros meccsen legyőzte a németeket, ezzel köszörülve valamelyest a nyitómeccsen az USA-tól elszenvedett vereség jelentette csorbát.

Bálizs Bence bravúros védésekkel járult hozzá, hogy a magyar jégkorong-válogatottnak szoros mérkőzést játszott a dánokkal az A-csoportos világbajnokságon. Kapusunka 3–1-re elvesztett találkozóután arról is beszélt, mennyire jólesett nekik a magyar szurkolók buzdítása, és azt is elárulta, hányszor szeretné hallani a magyar himnuszt Tamperében úgy, hogy az a hivatalos ceremónia része. Bővebben itt.

Hadobás Zétény és Szabó Bence is első világbajnoki mérkőzését játszottaa dánok ellenaz elit-világbajnokságon, ráadásul mind a ketten jégen voltak, amikor Sofron István betalált. A mérkőzés után arról beszélték az NSO Tv-nek, hogyan élték meg a debütálásukat, s mi a legfőbb vágyuk Tamperében. Bővebben itt.

ELLENFÉLNÉZŐ: EGYESÜLT ÁLLAMOK
A magyar válogatottal ellentétben az Egyesült Államok győzelemmel kezdte a világbajnokságot. Noha a címvédő Finnország elleni összecsapásukon az amerikaiak már az első harmadban hátrányba kerültek, fiatal játékosaik nem adták fel, és elsősorban az NHL-es ­Pittsburgh Penguins két sztárjának, a két gólpasszt és egy gólt jegyző szélsőnek, Drew O’Connornak és a mérkőzés legjobbjának választott kapusnak, Casey DeSmithnek köszönhetően megfordították a meccset, s fölényesen, 4–1-re nyertek. Rajtuk kívül a rutinos, kétszeres Stanley Kupa-győztes, világbajnoki bronzérmes Nick Bonino és az NHL-idényben 36 gólt és 43 gólpasszt termelő, kiváló fizikai adottságokkal megáldott Alex Tuch megállítása jelentheti a legnagyobb gondot Kevin Constantine együttesének.

A magyar csapat mellett szólhat, hogy az esélytelenek nyugalmával léphet jégre vasárnap, hiszen a bennmaradásért folytatott harcban az Egyesült Államok válogatottja egyértelműen nem közvetlen rivális. Noha csodaszámba menne egy esetleges magyar siker, ne legyen kétségünk afelől, Nagy Gergőék mindent megtesznek azért, hogy szenzációt okozzanak.

KÉSŐBB
15.20:
Franciaország–Dánia
19.20: Svédország–Ausztria

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA A MÉRKŐZÉS ELŐTT
1. Egyesült Államok114–1+33
2. Dánia113–1+23
3. Svédország111–0+13
4. Finnország2115–7–23
5. Franciaország112–1+12
6. Ausztria111–2–11
7. Németország223–5–20
8. MAGYARORSZÁG111–3–20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik