PUSZTAI VIOLA (RIGA) 2021.08.30 07:35 Frissítve: 2021.08.30 08:27

Jégkorong: Vas János elmondta, mi hiányzik jelenleg az A-csoportos szinthez

Az A-csoportos olaszok legyőzésével a harmadik helyen végzett a magyar férfi jégkorong-válogatott a rigai olimpiai selejtezőtornán. A 2–1-es diadal után Sean Simpson szövetségi kapitány természetesn boldog volt, de szót ejtett a lettek elleni, kevésbé kellemes vereségről is. Vas János elmondta, hogy mi hiányzik jelenleg ahhoz, hogy A-csoportos szinten is versenyképesek legyenek. 


Nagyon sok minden megvalósult Sean Simpson elképzeléseiből a rigai olimpia selejtezőn. A lejátszott kilenc harmad nagy részében jól játszottunk, de az A-csoportos hoki már csak olyan, hogy nem elég negyven perc, hatvan percen keresztül kell fókuszálni. Ez még talán nálunk hiányzik” – összegezte a tapasztalatokat Vas János, aki videónkban bővebben is kifejti, mi kell ahhoz a jövőben, hogy felvegyük a versenyt a lettekkel vagy a franciákkal. Emellett kitér az első nagy tornájukon részt vett fiatalok munkájára, valamint szóba kerül, amit Nagy Gergő az olaszok elleni sajtótájékoztatón felvetett, miszerint a fentebb említett csapathoz hasonlóan hosszabb felkészülésre lett volna szükség a torna előtt.

Sean Simpson szövetségi kapitány is reagál erre a felvetésre, továbbá ő is beszél arról, mi hiányzott ahhoz, hogy  a világ élvonalába tartozó lettekkel három harmad erejéig legyünk versenyben. 

Vas János szerint az hiányzott a lettekkel és a franciákkal szemben, hogy a mieink nem tudtak hatvan percig koncentrálni (Fotó: Madarász Milán/MJSZ)
JÉGKORONG
OLIMPIAI SELEJTEZŐ, RIGA
3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 2–1 
(0–0, 1–0, 1–1)
Riga, Aréna Riga, 460 néző. Vezette: Schrader (német), Sternat (osztrák), Riecken (osztrák), Waldejer (norvég)
MAGYARORSZÁG: RAJNA – Pozsgai, Horváth M. / Szirányi B., Garát / Stipsicz (1), Szabó Dániel / Tóth Gergely – Erdély Cs., Hári J., SOFRON (1) – MIHÁLY ÁKOS 1, BARTALIS (1), Magosi B. / Papp K., NAGY G. 1, Terbócs / Nagy K., Vas J., Benk. Szövetségi kapitány: Sean Simpson
OLASZORSZÁG: Bernard – Larkin, Trivellato / Spornberger, Glira / Miglioranzi, Marchetti / Gios – Miceli, Petan, Frank / S. Kostner (1), MORINI 1, Frigo (1) / Traversa, Alberga, Giliati / Deluca, Hochkofler, D. Kostner / Magnabosco. Szövetségi kapitány: Greg Ireland
Gólszerző: Nagy G. (39. – ee.), Mihály Ákos (48.), ill. Morini (54.)
Kapura lövések: 24–30.

Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 4/0

2021.11.14 23:18:52

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Kétségünk ne legyen, az életük napjának remélt vasárnap után most senki sem csalódottabb lányainknál.

2021.11.14 15:40:39

Jégkorong DÉNES SZILÁRD (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A magyar női jégkorong-válogatott 5–1-re kikapott a csehektől, így eldőlt: nem lesz ott a jövő évi olimpián.

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.