Jégkorong: Svédországban folytatja válogatott csatárunk – hivatalos

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 12:23
Hivatalos Youtube-csatornáján jelentette be a svéd Lulea, hogy szerződtette a helyi utánpótlásban nevelkedő Galló Vilmost. A jégkorongozó számára nem ismeretlen az SHL, hiszen korábban a Linköping és a Timra színeiben már játszhatott a sorozatban.

A 24 éves magyar válogatott játékos két svédországi csapatát követően a finn KooKoo-nál szerepelt, amelynél elsőre 53 mérkőzésen 14+28, míg az idei évben 20+18 pontot termelt.

„Nagyon jó érzés, hogy aláírhattam a Luleához. Emlékszem, még a Norrbottenben töltött időmet megelőzően Skuggan meghívott engem, hogy bemutassa nekem a csapatot. Nagyon profi az együttes, örülök annak, hogy most lehetőségem lesz itt játszani” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának a magyar csatár.

Galló Vilmos új csapata meghatározó együttese a svéd jégkorongnak: 2015-ben Bajnokok Ligáját nyert, SHL-döntőben legutóbb 2013-ban járt, míg az idei idényben a negyeddöntőig menetelt a bajnokság rájátszásában.

„Remélem, hogy folytatni tudjuk a harcot az élmezőnyben és messzire eljuthatunk ezzel a csapattal. Nagyon szeretném megnyerni az SHL-t, bízom benne, hogy ez sikerülni is fog” – zárta gondolatait Galló Vilmos.

A jégkorongozó május 10-én csatlakozik újdonsült csapatához, amelynél az 55-ös mezt viseli majd.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik