Jégkorong: súlyos sérülést szenvedett a bíró a derbin – videó

Vágólapra másolva!
2021.01.28. 19:59
null
Nem így tervezte elhagyni a jégpályát a játékvezető... (Fotó: UTEHOKI)<br />
Alig kezdődött el az Újpesti Jégcsarnokban az Újpest–Ferencváros bajnoki mérkőzés, amikor a találkozó ötödik percének végén az újpesti Szabad Kevin hátulról leütközte a találkozó egyik játékvezetőjét, Berger Ákost, akit hosszú perceken keresztül ápoltak a sarokban, majd nyakmerevítővel, hordágyon elszállítottak a mentők.

Mint a mérkőzést közvetítő M4 Sport csatornán az első szünetben Spiller István, a találkozó szakkommentátora elmondta, a Magyar Jégkorongszövetségnél a játékvezetők fejlesztéséért és ellenőrzéséért felelős vezető, Gebei Péter tájékoztatása szerint Berger Ákos súlyos agyrázkódást szenvedett, emlékezetkiesése van, de kezeit, lábait érzi, a Honvédkórházban vizsgálják.

Az első harmadban még egy újabb sérülés borzolta a kedélyeket, röviddel a játékrész vége előtt a hazaiak kapusa, Arany Gergely egy védés után nem tudta folytatni a játékot, helyére Nagy Kristóf állt be. Az állás az első harmad után 1–1 volt, a végén a Ferencváros hosszabbításban 3–2-re győzött.

Berger játékvezető sérülése után az első harmadot három játékvezető dirigálta, a szünetre azonban megérkezett Kincses Gergely, aki a meccs elejét még otthonában televízión követte, így a találkozó végül négy játékvezető irányítása mellett folytatódott..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik