PUSZTAI VIOLA, SZŰCS ANDRÁS (Nottingham) 2020.02.09 07:11 Frissítve: 2020.02.09 09:22

Jégkorong: Papp Kristóf sütivásárlása és a meccskorong

Hiába játszott fölényben, csak hosszabbításban nyert 3–2-ra a magyar jégkorong-válogatott Románia ellen a nottinghami olimpiai selejtezőn. A mérkőzésen élete első felnőttválogatott gólját szerző Papp Kristóf mellett a passzt adó Sofron István, valamint a győztes találatot lövő Erdély Csanád értékelt az NSO Tv-nek. Mellettük Fodor Szabolcs másodedző, Arany Gergely, Stipsicz Bence és a román válogatott részéről Fodor Csanád is megszólalt a mérkőzés után. 

 

„Minden nyomás, bármilyen stressz vagy izgalmam elszállt, amikor belőttem gólt. Óriási élmény, sosem fogom elfelejteni! A meccskorongot pedig viszem magammal mindenhová, jön velem Amerikába, és odarakom az első USHL-gólomért kapott mellé” – árulta el a felnőttválogatottban első gólját szerző Papp Kristóf, aki hozzátette, valamikor vásárolni is el kell mennie, hiszen ezek után sütivel lóg a csapattársaknak. 

Sofron Istvánnak akár duplán is, hiszen kiváló passzt adott a 18 éves játékosnak. Az erdélyi születésű hokisnak természetesen felemás érzései vannak a Románia elleni mérkőzéssel kapcsolatban, hiszen a másik oldalon tizenöt székely fiú szerepelt. 

„Igazából magyarok ellen játszottunk, sajnos a történelem úgy hozta, hogy ezek a srácok nem képviselhetik a magyar címeres mezt.  Biztos vagyok benne, hogy mindannyiuknak a legnagyobb öröme lenne, ha a magyar válogatottban játszanának, de ők Romániában születtek.”

Videónkban Sofron arról is beszél, hogyan látta a román válogatott játékát, felidézi a gólpasszt, illetve beszél Papp Kristóf első góljáról. Míg a győztes gólt szerző Erdély Csanád elmondja, miért volt ez nagyon tanulságos mérkőzés.  

 

„Életben vannak a továbbjutási reményeink, ezzel lehetünk elégedettek értékelt Fodor Szabolcs, a válogatott másodedzője. – Ugyanakkor vannak a játékunkban olyan elemek, amelyekben sokkal jobbak is lehetünk. Ezt a meccset a második harmadban megnyerhettük volna, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, csak ki is hagytuk őket, illetve Polc remekelt. A harmadik volt a legrosszabb harmadunk, lelassultunk és fásultnak tűntünk. Ennek ellenére a hosszabbításban egy szép akcióval be tudtuk húzni a győzelmet. Azt szokták mondani, a jó csapat ismérve, hogy rossz játékkal is nyerni tud. Nekünk most sikerült, és ez volt a legfontosabb. Ám természetesen ennél jobban is tudunk hokizni. 

Arany Gergely elmondta, valamelyest segített, hogy az ellenfelek nagy részét ismeri az Erste Ligából, de alapvetően igyekezett elvonatkoztatni ettől, és csak a reakciójára hagyatkozni. Stipsicz Bence arról beszélt, melyek azok a hibák, amiket az angolok ellen már nem követhetnek el. 

A román válogatott részéről Fodor Csanád értékelt az NSO Tv-nek, elárulta, úgy fogják fel ezt a mérkőzést, hogy egy pontot nyertek. Videónkban azt is elárulja, hogy a magyar–brit összecsapáson szurkolnak-e majd a mieinknek.

JÉGKORONG
FÉRFI OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, NOTTINGHAM
MAGYARORSZÁGROMÁNIA 3–2 (1–1, 0–0, 1–1, 1–0) – hosszabbítás után
Nottingham, 1998 néző. V: DiPietro (svájci), Hladcsenko (ukrán), Beresford (brit), Monnaie (belga)
MAGYARORSZÁG: Arany G.
STIPSICZ, Pozsgai – Szirányi B., Macaulay – Garát, Kiss D. – Szabó B.
Erdély Cs. 1, Hári J. (1), Terbócs – PAPP K. 1, Nagy G., SOFRON I. (1) – Galanisz (1), Sarauer 1, Csányi – Szita, Benk, Tóth Richárd
Szövetségi kapitány:
 Jarmo Tolvanen
ROMÁNIA:
 POLC
GÓGA, Flinta – Gecse, Salló A. – BORISZENKO (1), Jemeljanyenko – Győrfy, Farkas T.
FODOR CS., Gliga, Rokaly Sz. – TRANCA 1, Péter B., Molnár Zs. (1) – BUTOCSNOV 1, Bíró G., Kiricsenko – Péter Zs., Rokaly N., Constantin
Szövetségi kapitány:
 Július Pénzes
Gólok. 0:35: Tranca (Molnár Zs. – emberelőny, 0–1). 1:56: Sarauer (Galanisz, 1–1). 44:24: Papp K. (Sofron, 2–1). 55:09: Butocsnov (Boriszenko, 2–2). 60:15: Erdély Cs. (Hári J., 3–2)

A csoport másik meccsén
Észtország–Nagy-Britannia 1–7

A FOLYTATÁSBAN
3. FORDULÓ (vasárnap)

15.00: Románia–Észtország
19.00: Nagy-Britannia–MAGYARORSZÁG – élőben az NSO-n!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
 Arany Gergely (FTC-Telekom), Kornakker Dániel (Hydro Fehérvár AV19), Rajna Miklós (DVTK Jegesmedvék)
Hátvédek: Garát Zsombor (MAC Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV 19),  Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV 19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék)
Csatárok:  Benk András (UTE), Csányi Karol (HK Nitra – szlovákiai), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék), Hári János (Red Bull Salzburg – osztrák), Kóger Dániel (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Papp Kristóf (Des Moines Buccaneers – amerikai), Sarauer Andrew (Hydro Fehérvár AV19), Sofron István (MAC Újbuda), Szita Donát (Hydro Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Tóth Richárd (FTC-Telekom) 

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Szűcs András, Pusztai Viola (videó).

2021.05.21 23:50:14

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A szálak itt egymásba fonódnak: ami jó a régióban élőknek, hasznára van a helyi jégkorongsportnak is.

2021.05.10 22:38:48

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ezért is kellene megbecsülni például egy MK-hétvégét.

2021.05.02 23:46:41

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Visegrádi négyek kooperációjában is egyre erősödik a Kassa–Miskolc hokitengely jelentősége.

2021.04.25 11:26:22

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Gordie Howe 41 éves rekordját megdöntve lett a liga legtöbb alapszakaszmeccsét játszó hokisa.

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.