P. V.
2023.01.29 08:54 Frissítve: 2023.01.29 11:10

Jégkorong MK: jobb lenne a Volánt megverni – teljesült Szabó Bence kívánsága

A BJA HC elütötte a DEAC-ot annak lehetőségétől, hogy zsinórban harmadszor is megnyerje a jégkorong Magyar Kupát. A döntőt érő találatot Szabó Bence bombagólja jelentette három perccel a rendes játékidő vége előtt, így a védő széles mosollyal értékelt a mérkőzés után az NSO Tv-nek. Vokla Roland ellenben természetesen csalódott volt. 

 

„Nem tudom, mennyi győztes gólt lőttem már, de ez a legjobbkor jött. Nagyon készültünk a DEAC elleni elődöntőre, a maximumot akartuk nyújtani, az eleje azonban nem úgy sikerült, ahogy terveztük, s ezzel szorossá vált a meccs. Az 57. percben kaptam egy jó korongot, véletlenül jól eltaláltam, s bement – idézte fel széles mosollyal az arcán a döntő pillanatot Szabó Bence. 

A fehérvári nevelésű védő az első elődöntő után nem titkolta, a Hydro Fehérvár AV19-t várja ellenfélként a döntőbe, s ez a kívánsága teljesült is, hiszen korábbi klubja 6–1-re nyert az UTE ellen. Videónkban emellett szó esik Tóth Richárd meg nem adott góljáról, valamint Vokla Roland, a DEAC védője is beszél a BJA HC győztes találatáról, amit ő a büntetőpadról nézett végig. Emellett Izacky harmadik harmad elején kihagyott ziccerei is szóba kerülnek. 

A Magyar Kupa döntőjét vasárnap 19.45-től játssza a BJA HC és a Hydro Fehérvár AV19, míg a DEAC és az UTE bronzmeccsét 16 órától rendezik a Tüskecsarnokban. 

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC–DEAC 3–2 (0–1, 2–1, 1–0)

Budapest, Tüskecsarnok, 1095 néző. Vezette: Nagy A., Soós, Muzsik, Váczi
BJA HC: Farkas R. – POZSGAI, Szabó B. 1 / Gőz, Garát / Vorobjov (1), Tóth Gergely / K. Varga, Dóczi – Culigin, Galoha, Djumics / Elo (1), Viikilä (1), Schlekmann / NAGY KRISZTIÁN (2), TÓTH R. 1, Szita / Ritter, Ravasz, Molnár B. Edző: Kangyal Balázs
DEAC: Hetényi Z. – Bukor, Vokla (1) / Jakabfy, Zalamaj / Bogesics, Szoszunov / Borbát, Molnár G. – IZACKY 1 (1), NOVOTNY 1 (1), Szmirnov (1) / Mihalik A., Molnár D., Versich / Kozma F., Révész M., Sági Martin / Karda, Mazzag, Mihalik G. Edző: György József
Kapura lövések: 45–29
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 4/0
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs: – Nyomtunk a mérkőzésen, de hibát hibára halmoztunk. Sok mérkőzés van a lábunkban, játszottunk nehéz ellenfelek ellen, de a tét okozta nyomás túl nagy volt fiatal csapatomnak. Az eredmény egy elődöntőben fontosabb, mint a szakmai meglátások, az volt a lényeg, hogy továbbjussunk. Ha eredményesek szeretnénk lenni az idény hátralévő részében, akkor mentálisan fejlődnünk kell.

György József: – Csalódottak vagyunk, mert kikaptunk, de vereség és vereség közt is van különbség. Kis szerencsével és hatékonyabb helyzetkihasználással nyerhettünk volna, de a sportban nincs ha. Lezárult egy korszak, ezúttal nem lesz címvédés, de egyszer minden sorozat véget ér, nincs miért szégyenkeznünk. Igazából azért érkeztünk a Tüskecsarnokba, hogy két nap alatt két jó meccset játsszunk, egy sikerült, remélhetőleg vasárnap legalább bronzérmet szerzünk. 

2023.03.19 21:47:24

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Minimum négy, maximum hét alkalommal ádáz ellenfelek lesznek, hogy aztán májusban vállt vállnak vetve, Kevin Constantine szövetségi kapitány szakmai segítőiként már mindketten azért dolgozzanak, hogy az idény megkoronázásaként (hab a tortán 2.0…) a magyar válogatott megkapaszkodjon a világbajnoki elitben.

2023.03.14 10:19:29

Jégkorong nemzetisport.hu

Gottlibet Zóra álma, hogy egyszer a téli olimpián fújhassa a sípot.

2023.02.26 19:39:40

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sportklub a 2016–17-es idény után marad le ismét a bajnoki elődöntőről.

2023.01.30 20:04:24

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A Fehérvár tovább rombolta saját nimbuszát.

2023.01.18 13:39:03

Jégkorong nemzetisport.hu

Edzője szerint a magyar jégkorongozó megnyerte magának a társait, és biztos gólnak látszó lövéseket is kivédi.