Jégkorong MK: jobb lenne a Volánt megverni – teljesült Szabó Bence kívánsága

Vágólapra másolva!
2023.01.29. 08:54
A BJA HC elütötte a DEAC-ot annak lehetőségétől, hogy zsinórban harmadszor is megnyerje a jégkorong Magyar Kupát. A döntőt érő találatot Szabó Bence bombagólja jelentette három perccel a rendes játékidő vége előtt, így a védő széles mosollyal értékelt a mérkőzés után az NSO Tv-nek. Vokla Roland ellenben természetesen csalódott volt. 

„Nem tudom, mennyi győztes gólt lőttem már, de ez a legjobbkor jött. Nagyon készültünk a DEAC elleni elődöntőre, a maximumot akartuk nyújtani, az eleje azonban nem úgy sikerült, ahogy terveztük, s ezzel szorossá vált a meccs. Az 57. percben kaptam egy jó korongot, véletlenül jól eltaláltam, s bement – idézte fel széles mosollyal az arcán a döntő pillanatot Szabó Bence.

A fehérvári nevelésű védő az első elődöntő után nem titkolta, a Hydro Fehérvár AV19-t várja ellenfélként a döntőbe, s ez a kívánsága teljesült is, hiszen korábbi klubja6–1-re nyert az UTE ellen.Videónkban emellett szó esik Tóth Richárd meg nem adott góljáról, valamint Vokla Roland, a DEAC védője is beszél a BJA HC győztes találatáról, amit ő a büntetőpadról nézett végig. Emellett Izacky harmadik harmad elején kihagyott ziccerei is szóba kerülnek.

A Magyar Kupa döntőjét vasárnap 19.45-től játssza a BJA HC és a Hydro Fehérvár AV19, míg a DEAC és az UTE bronzmeccsét 16 órától rendezik a Tüskecsarnokban.

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC–DEAC 3–2 (0–1, 2–1, 1–0)

Budapest,Tüskecsarnok,1095néző.Vezette:Nagy A., Soós, Muzsik, Váczi
BJA HC:Farkas R. – POZSGAI, Szabó B.1/ Gőz, Garát / Vorobjov(1),Tóth Gergely / K. Varga, Dóczi – Culigin, Galoha, Djumics / Elo(1),Viikilä(1),Schlekmann / NAGY KRISZTIÁN(2),TÓTH R.1,Szita1/ Ritter, Ravasz, Molnár B.Edző:Kangyal Balázs
DEAC:Hetényi Z. – Bukor, Vokla(1)/ Jakabfy, Zalamaj / Bogesics, Szoszunov / Borbát, Molnár G. – IZACKY1 (1),NOVOTNY1 (1),Szmirnov(1)/ Mihalik A., Molnár D., Versich / Kozma F., Révész M., Sági Martin / Karda, Mazzag, Mihalik G.Edző:György József
Kapura lövések:45–29
Gól – emberelőnyből:3/1, ill. 4/0
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs:– Nyomtunk a mérkőzésen, de hibát hibára halmoztunk. Sok mérkőzés van a lábunkban, játszottunk nehéz ellenfelek ellen, de a tét okozta nyomás túl nagy volt fiatal csapatomnak. Az eredmény egy elődöntőben fontosabb, mint a szakmai meglátások, az volt a lényeg, hogy továbbjussunk. Ha eredményesek szeretnénk lenni az idény hátralévő részében, akkor mentálisan fejlődnünk kell.

György József:– Csalódottak vagyunk, mert kikaptunk, de vereség és vereség közt is van különbség. Kis szerencsével és hatékonyabb helyzetkihasználással nyerhettünk volna, de a sportban nincs ha. Lezárult egy korszak, ezúttal nem lesz címvédés, de egyszer minden sorozat véget ér, nincs miért szégyenkeznünk. Igazából azért érkeztünk a Tüskecsarnokba, hogy két nap alatt két jó meccset játsszunk, egy sikerült, remélhetőleg vasárnap legalább bronzérmet szerzünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik