K. R. 2020.05.04 12:47 Frissítve: 2020.05.04 12:57

Jégkorong: két ifjú bajnok hosszabbított a Fradinál

Marad az FTC-ben Boros Dániel és Tóth Renátó, mind a ketten egy évvel hosszabbították meg szerződésüket – rajtuk kívül öt játékosnak, köztük a csapatkapitány Nagy Gergőnek van érvényes megállapodása a szakosztállyal 2022-ig.

Az FTC hosszabbított Boros Dániellel (elöl) (Fotó: Micheller Szilvia)

 

Az FTC jégkorongcsapatának két tehetsége, Boros Dániel és Tóth Renátó is egy évvel meghosszabbította szerződését – adta hírül a fradi.hu.

A klub hivatalos honlapja azt írja, bár a koronavírus-járvány következtében Magyarországon életbe lépő rendkívüli veszélyhelyzet némileg átírta a jégkorongvilágban is a forgatókönyvet, a Ferencváros a magyar bajnoki címet és az Erste Liga-elsőséget is megvédő játékosai a rövid pihenő után májusban elkezdődő holt szezonban is készülnek a következő idényre, otthoni, egyéni edzésprogrammal.

A zöld-fehéreknél négy játékosnak, Németh Attilának, Tóth Gergelynek, Tóth Richárdnak és Sarcia Antoninónak maradt érvényes szerződése, akik tavaly kétéves megállapodást kötöttek. Hozzájuk csatlakozott a múlt héten a csapatkapitány, a több mint százszoros válogatott Nagy Gergő, aki 2022-ig írt alá. 

 
Együtt tartani a magot! – Fodor Szabolcs  

A Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában Fodor Szabolcs vezetőedző korábban kiemelte, szeretné együtt tartani a keretet: „Az idén is benne van a pakliban néhány változás, ami akár szakmailag, akár anyagi szempontok miatt indokolt lehet, feltűnhetnek új nevek is, de nem lesz nagy jövés-menés. Tudjuk, a magyar jégkorongban nehéz hosszú távú szerződéseket kötni, ám mi az állandóságra törekszünk, próbáljuk a kialakult erős magot együtt tartani és olyan nevekkel erősíteni, akiknek a stílusa beleillik a szakvezetőség által elképzelt koncepcióba, valamint a segítségünkre lehetnek.” 

Az állandóság jegyében jelentette be hétfőn az FTC, hogy mindenben megállapodott két fiatal játékosával, Boros Dániellel és Tóth Renátóval, így ők a következő szezonban is az FTC-Telekom játékosai lesznek. A 22 éves Tóth a Fehérvári Titánoktól érkezett 2017-ben a fővárosiakhoz, az egy évvel idősebb Boros 2018 nyarán követte Fodort, akivel a MAC utánpótlásában dolgozott együtt – velük momentán hét játékosa van a Fradinak az új idényre.

2021.01.13 22:28:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Szlovákiában már rég nem nevetnek rajtunk.

2020.11.04 21:24:27

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY.   Ilyen kalibert megnyerni a hokinknak hatalmas fogás.

2020.10.12 14:23:44

Jégkorong H. Á.

A szlovák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban érdekelt DVTK Jegesmedvék bajnoki menetrendje.

2020.10.12 13:33:09

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2020.09.10 14:56:48

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.