Jégkorong: két ifjú bajnok hosszabbított a Fradinál

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 12:47
null
Az FTC hosszabbított Boros Dániellel (elöl) (Fotó: Micheller Szilvia)
Marad az FTC-ben Boros Dániel és Tóth Renátó, mind a ketten egy évvel hosszabbították meg szerződésüket – rajtuk kívül öt játékosnak, köztük a csapatkapitány Nagy Gergőnek van érvényes megállapodása a szakosztállyal 2022-ig.

Az FTC jégkorongcsapatának két tehetsége, Boros Dániel és Tóth Renátó is egy évvel meghosszabbította szerződését – adta hírül afradi.hu.

A klub hivatalos honlapja azt írja, bár a koronavírus-járvány következtében Magyarországon életbe lépő rendkívüli veszélyhelyzet némileg átírta a jégkorongvilágban is a forgatókönyvet, a Ferencváros a magyar bajnoki címet és az Erste Liga-elsőséget is megvédő játékosai a rövid pihenő után májusban elkezdődő holt szezonban is készülnek a következő idényre, otthoni, egyéni edzésprogrammal.

A zöld-fehéreknél négy játékosnak, Németh Attilának, Tóth Gergelynek, Tóth Richárdnak és Sarcia Antoninónak maradt érvényes szerződése, akik tavaly kétéves megállapodást kötöttek. Hozzájuk csatlakozott a múlt héten a csapatkapitány, a több mint százszoros válogatott Nagy Gergő, aki 2022-ig írt alá.

A Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában Fodor Szabolcs vezetőedző korábban kiemelte, szeretné együtt tartani a keretet: „Az idén is benne van a pakliban néhány változás, ami akár szakmailag, akár anyagi szempontok miatt indokolt lehet, feltűnhetnek új nevek is, de nem lesz nagy jövés-menés. Tudjuk, a magyar jégkorongban nehéz hosszú távú szerződéseket kötni, ám mi az állandóságra törekszünk, próbáljuk a kialakult erős magot együtt tartani és olyan nevekkel erősíteni, akiknek a stílusa beleillik a szakvezetőség által elképzelt koncepcióba, valamint a segítségünkre lehetnek.”

Az állandóság jegyében jelentette be hétfőn az FTC, hogy mindenben megállapodott két fiatal játékosával, Boros Dániellel és Tóth Renátóval, így ők a következő szezonban is az FTC-Telekom játékosai lesznek. A 22 éves Tóth a Fehérvári Titánoktól érkezett 2017-ben a fővárosiakhoz, az egy évvel idősebb Boros 2018 nyarán követte Fodort, akivel a MAC utánpótlásában dolgozott együtt – velük momentán hét játékosa van a Fradinak az új idényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik