SZŰCS ANDRÁS 2020.04.07 09:02 Frissítve: 2020.04.07 08:46

Erste Liga: Együtt tartani a magot! – Fodor Szabolcs

Még csak elődöntős volt, de már megvédte címét az Erste Ligában és így az ob I-ben az FTC-Telekom, amely nem tervezi felforgatni a keretét, okkal, hiszen sikert sikerre halmozott a berekesztett idényben.

 

Fodor Szabolcs és a klub állandóságra törekszik (Fotó: Földi Imre)

 

Majdnem egy hónapja véget ért a hazai klubidény, és majdnem egy hónap lenne még a divízió 1/A-világbajnokság végéig – ám a koronavírus nemcsak lerövidítette a bajnokságot, elhalasztotta a vb-t is. Így aztán a tavaly Erste Liga-győztes, így 22 év után magyar bajnok FTC-Telekom hirtelen megvédte címét,és mert nincs válogatott esemény, amire készülni kellene, lehet tervezni a következő évadot. Aztán hogy az mikor kezdődik, csak a jó isten tudja.

A FODOR-FÉLE FRADI 

2018–2019 2019–2020
Erste Liga (ob I) 1. 1.*
Magyar Kupa 3. 1.*
Szuperkupa 2.
Visegrádi Kupa csoportkör negyeddöntő
Kontinentális Kupa 3. csoportkör (legjobb 8)
*az SC Csíkszeredával megosztva

„Rengeteg a kérdőjel a ligával kapcsolatban is, abban sem lehetünk biztosak, milyen csapatok lesznek, és ezek milyen feltételrendszerek között tudnak versenyezni, ha újra visszatér az élet a normál kerékvágásba – reflektált Fodor Szabolcs vezetőedző. – Nem érdemes olyan dolgokon rágódni, amelyekre nincs közvetlen hatásunk, ehelyett a rendelkezésre álló információkhoz és lehetőségekhez képest kell mindent megtenni. Ezen vagyunk, dolgozunk a jövőn. Senkinek sem könnyű ez a helyzet, ám pozitívan állunk a dolgokhoz. Nem tudunk mást tenni,olyan távra tervezünk előre, amilyenre a mostani lehetőségek szerint tudunk, és azon feltételek szerint,amelyek jelenleg fennállnak.”

Az FTC a tavalyi fellendülése után mostani szezonját egyetlen góllal elveszített Szuperkupával kezdte; a V4-ek sorozatában, a Visegrádi Kupában is előrébb lépett; míg a második számú európai klubversenyben, a Kontinentális Kupában egy győzelemre volt a négyes döntőtől. Továbbá idehaza kiosztották az aranyérmeket a liga berekesztése után: a Fradi úton volt már az Erste Liga fináléjába (az Újpest elleni elődöntőben a hazai meccseit hozva 2–0-ra vezetett), míg a másik ágon az SC Csíkszereda állt ugyanígy a Gyergyói HK-val,ezzel indokolható a megosztott bajnoki címük – még ha a jégkorongtól merőben idegen is, hogy a négy győzelemig tartó párharcban a felénél győztest hirdessenek. Amíg tartott,sikeres évadot futottak, érthető, hogy együtt tartanák a keretet.

„Ez a cél! – közölte Fodor. – Az idén is benne van a pakliban néhány változás, ami akár szakmailag, akár anyagi szempontok miatt indokolt lehet, feltűnhetnek új nevek is, de nem lesz nagy jövés-menés. Tudjuk, a magyar jégkorongban nehéz hosszú távú szerződéseket kötni, ám mi az állandóságra törekszünk, próbáljuk a kialakult erős magot együtt tartani és olyan nevekkel erősíteni, akiknek a stílusa beleillik a szakvezetőség által elképzelt koncepcióba,valamint a segítségünkre lehetnek.”

MEGDŐLHET A TAO

A szövetség által megállapított végeredmény szerint a Ferencváros és az Újpest mögött a következő legjobb középszakasz-helyezésű Dunaújvárosi Acélbikák lett az ob I bronzérmese. Az előző évadot botrányos játékkal és morállal záró DAB ezúttal jobban teljesített, id. Azari Zsolt ügyvezető elégedett is a produkcióval, ugyanakkor a jövőre gondolva szintén a bizonytalanságot látja a legfőbb tényezőnek – ám nem a koronavírus miatt. „Eddig is nagyon nagy kockázatokat rejtett magában a tervezés, most aztán végképp – nyilatkozta id. Azari a feol.hu-nak. – Mindenki tudja, mennyire fontos a taorendszer, és ha a vállalkozások jelentős része veszteséget hoz, ez a rendszer megdől, ami jelentősen befolyásolja majd a sportegyesületek, -vállalkozások életét. Emellett azt is látni kell, hogy a szokások átalakultak, ami a szponzorációt illeti. Óvatosan kell tervezni, ami két ütemben fog megtörténni – nálunk legalábbis. Lesz egy alap, majd később egy korrekció annak megfelelően, hogyan változik a gazdasági környezet.”

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.

2020.05.25 15:29:19

Jégkorong nemzetisport.hu

Balázs Attila: Magyarország egyik legmodernebb hoki utánpótlás-nevelés központját hoztuk létre Érden.

pr
2020.04.05 19:30:14

Jégkorong MTI

Együtt tartaná a magyar bajnok Ferencváros jégkorongcsapatának keretét Fodor Szabolcs vezetőedző.

2020.02.29 22:55:28

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ez az idény megy a kukába.

2020.02.22 17:00:39

Jégkorong H. Á.

A Tipsport Liga középszakaszában érintett DVTK és MAC mérkőzései, a bajnokság állása.