Jégkorong: Hat jó harmadra készülünk – Sean Simpson

Vágólapra másolva!
2021.11.09. 14:45
null
Sean Simpson elmondta, nem lesz könnyű az előttük álló két mérkőzés (Fotó: Török Attila, archív)
Sean Simpson, a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szeretné, ha csapata hat jó harmadot produkálna a csütörtöktől szombatig tartó budapesti Sárközy Tamás-emléktornán – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A keddi, Tüskecsarnokban rendezett sajtónyilvános edzést követően a kapitány az MTI-nek elmondta, hogy 4-5 játékos ugyan hiányzik az általa megálmodott keretből, de tudomásul kell venni, hogy most, november közepén ez a legjobb magyar csapat.

„Minden mérkőzés fontos, építkezünk, fejlődnünk kell. Az elmúlt világbajnokságok a koronavírus-járvány miatt elmaradtak, és vezetésemmel az augusztusi, lettországi olimpiai selejtező volt az egyetlen, tétre menő torna. Ott volt kilenc harmadunk, amiből hat jó volt, három pedig nem. Az egy elit-vb szintű torna volt, és remélem, mindenki tanult belőle, most is levetítettük a játékosoknak onnan két mérkőzést – fogalmazott Simpson. – Szeretnénk csiszolni a sorokon, új játékost is hívtunk be, megnézzük, ki kivel tud hatékonyan együtt dolgozni. A saját játékunkra összpontosítunk, noha tudjuk, hogy a két ellenfél, az olasz és az ukrán is komoly feladat előtt áll. Az olaszok szeretnének bennmaradni az élvonalban, és ennek rendelnek mindent alá, míg az ukránok igyekeznek visszakapaszkodni arra a szintre, ahol korábban jártak. Nem lesz könnyű két mérkőzés, de szeretném, ha a csapatnak hat jó harmada lenne saját közönsége előtt.”

A finnekkel 2014-ben junior-világbajnok Rasmus Kulmala most mutatkozik be a magyar válogatottban, ám mivel még nem magyar állampolgár, ezért egyelőre csak felkészülési összecsapásokon számíthat rá a kapitány.

A kiváló csatár elmondta, nagyon élvezte az első edzést, remek volt a hangulat, és noha mindenkit ismer, így is kicsit izgult, de ez az érzés gyorsan elmúlt.

„Szeretném megállni a helyemet. Három hete szólt a szövetségi kapitány, hogy kipróbálna a csapatban, játsszak úgy, ahogy szoktam, és akkor nem lehet gond. Azon leszek, hogy segítsem a magyar válogatottat” – tette hozzá a ferencvárosi támadó.

Rajna Miklós – aki az Újpest kapusaként remek formában van – kiemelte: végre ismét nézők előtt játszhat itthon a válogatott.

„Mindenkit feldob, ha jöhet a válogatottba, és most végre, hosszú idő után újra találkozhatunk a közönségünkkel, saját pályán, nem külföldön. Pozitívan érkezett ide mindenki, nagyon várjuk a tornát. Minden posztra sok jelentkező van, és most, akik meghívót kaptak, megmutathatják, hogy helyük van a csapatban” – mondta Rajna.

Vincze Péter, a Gyergyói HK csatára ugyancsak jó szériában van, sorra lövi a gólokat, termeli a pontokat.

„A kapitány jelezte, hogy az emberelőnyök során is számít rám az első meccsen. Szeretném, ha a válogatottban is tudnám gyűjteni a pontokat, és így járulhat hozzá a támadósorom a sikerhez. Ez csapatmunka, ahhoz, hogy valaki jól játsszon, jó formában legyen, a többiek segítsége is kell. Jó volt hazajönni, és jó együtt lenni a srácokkal” – jegyezte meg Vincze.

A Sárközy Tamás-emléktorna programja
November 11., csütörtök
19:00:
Magyarország–Olaszország
November 12., péntek
15:00:
Olaszország–Ukrajna
November 13., szombat,
16:00:
Magyarország–Ukrajna

A FÉRFI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Rajna Miklós (UTE), Hetényi Zoltán (DEAC), Arany Gergely (FTC)
Védők: Macaulay Scott (MAC), Szirányi Bence (DVTK), Garát Zsombor (MAC), Horváth Milán (Fehérvár), Pozsgai Tamás (MAC), Kiss Dániel (UTE), Kiss Roland (DVTK), Tóth Gergely (MAC)
Csatárok: Sebők Balázs (Ilves Tampere, finn), Galló Vilmos (Lulea HF, svéd), Erdély Csanád (Fehérvár), Csányi Karol (Zvolen, szlovákiai), Sofron István (Csíkszereda), Vincze Péter (Gyergyói HK, romániai), Nagy Gergő (FTC), Magosi Bálint (Fehérvár), Nagy Krisztián (SaPKo, finn), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Szita Donát (Rungsted Seier Capital, dán), Mihály Ákos (Fehérvár), Rasmus Kulmala (FTC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik