Jégkorong: „Borzasztóan tompán kezdtünk, de az edző nyomott egy ébresztőt”

Vágólapra másolva!
2019.11.10. 07:42
Óriási hajrával győzte le 3–2-re a japánokat a magyar jégkorong-válogatott a gdanski EIHC-tornán. A mérkőzés után a két gólt szerző Sebők Balázs, a győzelemhez három gólpasszal hozzájáruló Galló Vilmos és magyar részről a találkozó legjobbjának választott Arany Gergely értékelt az NSO Tv-nek. 



„Az elején még kicsit a buszban maradtunk, tompák voltunk
, a japánok meg erősen kezdtek –
mondta Galló Vilmos. – De az edzőnk a szünetben nyomott egy ébresztőt, az öltözőben volt egy kis kiabálás, meglett az eredménye: a második harmadtól uraltuk a meccset, s a vége remekül sikerült, nagyon örülünk!”


„Az elején még kicsit a buszban maradtunk, tompák voltunk
, a japánok meg erősen kezdtek –
mondta Galló Vilmos. – De az edzőnk a szünetben nyomott egy ébresztőt, az öltözőben volt egy kis kiabálás, meglett az eredménye: a második harmadtól uraltuk a meccset, s a vége remekül sikerült, nagyon örülünk!”

Sebők Balázs csapatkapitányként először ünnepelhetett győzelmet, elmondta, az öltözőben ezt meg is köszönte a társaknak. Emellett arról is beszélt, hogy a japánok nem bosszulták meg annyira a rossz kezdést, mint amennyire megérdemelték volna. Kapusunk,Arany Gergely pedig elárulta, hogy 2–2 után mennyire bízott benne, hogy még a rendes játékidőben meglesz a győzelem.


JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNÁJA,GDANSK
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 3–2
(0–2, 0–0, 3–0)
Gdansk, 200
néző.Vezette:Warycza, Wierucki, Nenko, Kosidlo (lengyelek)
MAGYARORSZÁG:
Arany
Stipsicz, Kiss R. – Vokla, Szabó D. – Tóth Gergely, Szabó B. – Fejes, Szita
Galló(3),Sebők2 (1),Erdély Cs.1 (1)– Miskolczi, Nagy K., Terbócs – Tóth Richárd, Majoross B., Szigeti – Sárpátki, Horváth B., Mihály Ákos
Szövetségi kapitány:
Jarmo Tolvanen
JAPÁN:
Nariszava
Jamada, H. Szato(1)– Hasimoto1,Minosima – Hajata(2),Denisz – J. Otszu
Nakajasiki, Oszava, Takagi – Terao, Furuhasi, Ikeda – J. Szuzuki, Nakadzsima1,Takahasi – K. Szuzuki, Irikura, K. Otszu
Szövetségi kapitány:
Ivamoto Judzsi
Kiállítások:
10, ill. 12 perc
Kapura lövések:
36–34
MESTERMÉRLEG

Jarmo Tolvnanen:
– Látszott, hogy az első harmadban nem álltunk készen, ez talán a japánok miatt is volt, akik olyan játékot játszottak, amilyenhez nem vagyunk hozzászokva itt, Európában. Aztán fokozatosan ráéreztünk, a második harmadunk talán az eddigi legjobbunk volt. Amikor futsz az eredmény után, tudod, hogy türelemre van szükséged, ez végül meg is hozta a gyümölcsét.
Ivamoto Judzsi:
– Sokkal jobbak voltunk, mint egy nappal korábban, a játékosok megértették a játékrendszerünket, a harmadik harmad közepéig azt játszottuk, amit kellett – a vége viszont nem sikerült jól. A magyarok mindent beleadtak, nem volt vesztenivalójuk, hatalmas nyomást helyeztek ránk, mi pedig ezt nem bírtuk el a legvégén.

A szombati másik mérkőzésen:Olaszország–Lengyelország 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI PROGRAMJA
November 10., vasárnap
13.00:
Lengyelország–Magyarország

A FÉRFI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Arany Gergely (FTC-Telekom), Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék)
HÁTVÉDEK:Vokla Roland (DEAC), Vojtkó Mátyás (DVTK Jegesmedvék), Kiss Roland (Fehérvári Titánok), Stipsicz Bence, Szabó Dániel, Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV19), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Fejes Nándor, Garát Zsombor (MAC Újbuda)
CSATÁROK:Sági Martin (DEAC), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Erdély Csanád, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Szita Donát (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Fehérvári Titánok), Majoross Barnabás, Nagy Krisztián, Szigeti Ákos, Terbócs István (MAC Újbuda), Galló Vilmos (KooKoo – Finnország), Sebők Balázs (KalPa – Finnország), Horváth Bálint (Tyringe SoSS – Svédország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik