Erste Liga: az FTC elvette az alapszakaszelső pályaelőnyét

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.04. 22:22
null
Simán hozta az első meccset a Fradi (Fotó: FTC jégkorong/Facebook)
A Ferencváros 5–2-es győzelmet aratott az alapszakaszt megnyerő Budapest Jégkorong Akadémia HC otthonában az Erste Liga első elődöntőjében, szombat este, amivel 1–0-s vezetésre tett szert a négy győzelemig tartó párharcban.

Mivel a másik ágon a Gyergyói HK és a brassói Corona találkozik, ezért a budapesti csata egyben magyar bajnoki döntő. Az alapszakaszban a BJA mind a négy összecsapást megnyerte a magyar bajnoki címvédő FTC ellen, ráadásul Kangyal Balázs vezetőedző alakulata az utolsó 15 tétmérkőzésén győzött. A BJA HC mindössze négy meccs alatt kisöpörte a FEHA19-et, így több nap pihenőhöz jutott, mint a Fradi, amely 4–2-es összesítéssel búcsúztatta a Diósgyőrt ezt megelőzően.

Ugyan az első percekben ténylegesen frissebbnek tűntek a hazaiak, de ezt nem sikerült kamatoztatniuk, sőt a 12. percben Turbucz Martin Zoltán távoli találatával a Ferencváros szerezte meg a vezetést. A vendégek ráadásul gyorsan meg is duplázták előnyüket Rasmus Kulmala révén. A Fradi a második negyedben sem lassított, nem telt el a játékrészből egy perc sem, amikor Ollie Betteridge háromra növelte a különbséget. A folytatásban Josef Hrabal, majd Tóth Adrián következett – 5–0-ra vezettek a zöld-fehérek, akiknek az is belefért, hogy büntetőt hibázzanak (Nagy Gergő a kapuvasat találta el).

Bár a hazaiak Ilja Culigin révén még ebben a játékrészben szépítettek, és a harmadik harmadot is jól kezdték – Nagy Krisztián faragott tovább a hátrányon a 43. percben –, nem tudták megakadályozni a ferencvárosiak győzelmét. A lefújásig a gólgyártás helyett a dulakodásé volt a főszerep, a játékosok szinte minden második percben összetűzésbe keveredtek egymással – maradt a 2–5.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A második mérkőzést vasárnap rendezik ugyancsak a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban, és akkor kezdődik a Gyergyói HK és Brassó párharca is.

ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC–FTC-TELEKOM 2–5 (0–2, 1–3, 1–0)
Vasas Jégcentrum, 1220
néző. V: Korbuly, Soós, Muzsik, Szabó D.
BJA HC: Farkas R., (KORNAKKER) – Pozsgai, Szabó B. / Garát, Uimonen / Vorobjov, Tóth Gergely / Dóczi, Gőz – Culigin 1, Galoha (1), Djumics / Elo, Viikilä, Schlekmann / Tóth R. (1), NAGY KRISZTIÁN 1 (1), Szita (1) / Molnár B., Ritter, Ravasz. Edző: Kangyal Balázs
FTC: ARANY – Hrabal 1, Kucsma / Seregély Máté, Kärmeniemi (1) / Marva (1), Mesikämmen – Betteridge 1, Sailio (2), SOINTU (3) / KULMALA 1 (1), Nagy G. (1), Turbucz 1 / Kreisz B., TÓTH A. 1 (1), Tóth Gergő / Bán, Farkas Lőrinc, Galántai. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 35–25
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 3/2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs:
– Nagyjából azt kaptuk a meccstől, amire számítottunk. Kilenc napig ücsörögtünk az öltözőben, edzegettünk, de ez nem mérhető ahhoz, hogy a Fradi igazi rájátszás-sebességgel érkezett a csarnokunkba. A harmadik harmadra sokat javult a játékunk, azt várom a csapattól, hogy úgy jégkorongozzon, ahogy azt a meccs végén tette. Fel kell nőni a feladathoz.
Fodor Szabolcs: – A csapatfegyelem nagyon fontos volt. Rengeteg drukkerünk elkísért minket idegenbe is. Fegyelmezetten játszottunk, fontos volt, hogy mindenki tartotta magát a taktikához. Az emberelőnyös támadásaink jól működtek, és a hátrányos védekezésünk sem volt rossz, ha így tudunk játszani, jó esélyünk van a továbbjutásra is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik