A Fehérvár ismét leküzdötte az újvárosi ellenállást

Vágólapra másolva!
2011.03.23. 21:37
null
Sevela (5) lövéssel néz szembe az első harmadban (Fotó: Szabó Miklós)
A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata hazai pályán 5–2-re verte meg a bajnoki döntő második mérkőzésén a magát 51 percig makacsul tartó Dab.Doclert, így 2–0-ra vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

Az első harmadban a papírforma szerint alakultak az események, főleg, hogy a Volán összeszedettebben – bár közel sem csúcsformában – játszott. A fehérváriak uralták a játékrészt, helyenként pedig nagy nyomás alá tudták helyezni a Dab.Doclert – Pavuk Attila kiállítása után (ez volt az egyetlen kisbüntetés a harmadban) például másfél percig az Acélbikák ki sem tudták ütni a korongot a harmadukból.

GYERTYAGYÚJTÁS OCSKAY EMLÉKÉRE

A mérkőzés előtt a hazai és a vendégszurkolók mécseseket gyújtottak a két évvel ezelőtt elhunyt ifj. Ocskay Gábor emlékére a válogatott játékosról elnevezett csarnok előtt álló kopjafánál.

 

A magyar jégkorongtörténet meghatározó, kitűnő képességű csatára 2009. március 25-én hunyt el szívelégtelenségben, 33 évesen.

Hogy nem kaptak gólt, az elsősorban Peter Sevelának köszönhető (no meg az önfeláldozó védőknek), a kapus szenzációs formában védett szinte mindent. Azért csak szinte, mert 17 és fél hibátlanul védett perc után Sevelának maga mögé kellett nyúlnia, Ladányi Balázs ugratta ki Vas Mártont, aki kihasználta egy az egyben a ziccert – az újvárosi ötös még ebbe is bele tudott érni, de hárítani nem tudta már a pakkot. (1–0)

A Dab.Docler védekezéssel töltötte a harmad nagy részét, a támadásvezetésre már nem sok erő maradt – összességében megérdemelten vezetett a Volán.

A második harmad megint Volán-dominanciát hozott, bár az elején gyorsan jött az újvárosi egyenlítés: Varga Milán 3:11 elteltével beköszönt Bálizs Bencének egy gyors kontrát követően.

A vendégek másfél percig érezhették magukat feldobva az egyenlítéstől, aztán Lencsés Tamás kiállítása után emberhátrányban megkapták a másodikat: a büntetésből visszatérő Ladányi tökéletes passzt adott Sofron Istvánnak, aki értékesítette a helyzetet (2–1). A harmad végére kettőre nőtt a fehérvári előny, Mihály Árpádot nem támadták meg elég agresszívan az újvárosi bekkek, a csatár elhúzta a korongot Sevela előtt, elfektette a kapust és megzörgette a hálót (3–1).

A záró harmadra a Dunaújváros kapust cserélt, Sevelát Becze Zoltán váltotta fel. A játékrész sorozatos Volán-kiállításokkal kezdődött, Mihály Árpád kétperces büntetését még kihúzták a házigazdák, de mikor tíz másodpercen belül Oscar Ackeström és Tokaji Viktor is leült, az Acélbikák büntettek. A 45. percben a kettős emberelőnyt Azari Zsolt váltotta gólra egy, a kék vonal elől a fölsőbe zúdított lövéssel, egyre feljött az Újváros! (3–2).

A vendégcsapatnak volt még egy lehetősége emberelőnyből, de Maklári Erik kiállítását nem tudta kihasználni, és az utolsó tíz percben eldöntötte a meccset a Fehérvár. Az 52. percben Holéczy Roger gólja után lélegezhettek fel a hazai drukkerek, az 58. percben pedig Palkovics Krisztián lezárta a nyitott kérdéseket egy Holéczy-assziszt után – a Volán 5–2-re győzött és 2–0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban.

SAPA FEHÉRVÁR–DAB.DOCLER 5–2

 

 

JÉGKORONG OB I, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
SAPA FEHÉRVÁR AV19–DAB.DOCLER 5–2 (1–0, 2–1, 2–1)
Székesfehérvár, 2600 néző. V: Gebei, Kincses, Kovács B., Nagy A.
FEHÉRVÁR: BÁLIZS – Jobb, Ackeström, Palkovics, Johansson, Mihály Á. – Horváth A., Tokaji, SOFRON, VAS M., LADÁNYI – Maklári, Varga A., Vaszjunyin, HOLÉCZY, Kovács Cs. – Tóth A., Hajós, Kiss Dávid, Nagy G. Edző: Kevin Primeau
DAB: SEVELA (Becze Z.) – Kiss Dániel, Martinka, Peterdi, MACSWEYN, Metcalfe – Hegyi Á., Pozsgai, AZARI, GALA NISZ, Magosi – M. Varga, Lencsés, Pavuk, Papp V., Kiss Á. – Tőkési, Mestyán, Szilassy, Jonkl. Edző: J.P. MacCallum
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Gólok. 17:29: Vas M. (Ladányi, Tokaji, 1–0). 23:11: M. Varga (Metcalfe, 1–1). 24:46: Sofron (Ladányi, Vas M. – emberelőny, 2–1). 39:13: Mihály Á. (Johansson, Palkovics, 3–1). 44:33: Azari (Galanisz – kettős emberelőny, 3–2). 51:41: Holéczy (4–2). 57:20: Palkovics (Holéczy, 5–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Fehérvár javára
MESTERMÉRLEG
Kevin Primeau: – Néha kicsit siettettük a dolgokat, de így is megvoltak a lehetőségeink, néha ezerszázalékosak. Ha ezeket beütöttük volna, sokkal könnyebben nyerünk. A harmadik harmadban nehéz volt átvészelni a büntetéseket. Nem voltunk fegyelmezetlenek, csak keményen játszottunk, az ellenfél pedig egy idő után esni-kelni kezdett. Jó lenne, ha a játékvezetők a fogásokat és akasztásokat büntetnék a test test elleni hoki helyett. Minden csapat hibázik, a DAB például többet hibázott mint mi, és gólokat is szereztünk belőlük. De néha valóban elszunyókáltunk hátul. Viszont mindig könnyebb rombolni, és ezt a rivális jól csinálja.
J.P. MacCallum: – A harmadik gól rettenetes volt, a negyedik pedig balszerencsésen megpattanó korong: utóbbi kicsinált minket. Egy csapatban öten vannak, mindannyiukról szeretném tudni, hogy merre jártak. Össze-vissza lövöldöztük a korongot, nem nyomtunk, és nem is kommunikáltunk. Sevela jól védett, de sokat játszott mostanság, sokat is hagyatkozunk rá. Szerettem volna, ha pihen kicsit. Voltak jó lehetőségeink a kapu körül, de szükségünk van rá, hogy szerencsésen pattanjon a korong. Túl sok lövést kaptunk, ezen a téren is van javítanivalónk.

 

JÉGKORONG OB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
SAPA FEHÉRVÁR AV19–DAB.DOCLER 5–2 (1–0, 2–1, 2–1)
Székesfehérvár, V: Gebei, Kincses, Nagy A., Kovács B.
Gólszerző: Vas M. (1–0, Ladányi, Tokaji, 17:29), Varga M. (1–1, Metcalfe, 23:11), Sofron I. (2–1, Ladányi, Vas M., 24:46 - ee.), Mihály Á. (3–1, Johansson, Palkovics, 40.), Azari (3–2, Galanisz, 44:33 - kettős ee.), Holéczy (4–2, 51:41), Palkovics (5–2, Holéczy, 57:20)
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Fehérvárnak

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik