Erste Liga: visszavonul a Ferencváros rekordbajnok játékosa

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 11:18
Tóth Adrián visszavonul (Fotó: fradi.hu)
A fradi.hu tájékoztatása szerint a Ferencváros férfi jégkorongcsapatát hat éve szolgáló Tóth Adrián befejezi a játékospályafutását.

Tóth Adrián 13 magyar bajnoki címet nyert, s ezzel minden idők legtöbbszörös magyar bajnok jégkorongozója. A Ferencvárossal két Szuperkupa-, két Erste Liga- és egy Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, valamint részese volt két Kontinentális-kupa-továbbjutásnak is. Az Erste Ligában összesen 552 alkalommal lépett jégre, ezzel második az örökranglistán, de pontok tekintetében is az előkelő második helyen áll, 234 gólt lőtt – ami szintén a második legtöbb a liga történetében – és 286 asszisztot osztott ki, pályafutása során tehát összesen 520 pontot gyűjtött ebben a sorozatban – olvasható.

Tóth Adrián a visszavonulását követően sem hagyja el a Fradi családot, a nyártól a háttérstáb tagjaként dolgozik tovább az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály kötelékében, az FTC-szurkolók így továbbra is találkozhatnak vele minden hazai mérkőzésen a Tüskecsarnokban – teszik hozzá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik