Erste Liga: Szabó marad a BJA-nál, Bucskin a DEAC-ban

Vágólapra másolva!
2024.05.21. 17:04
Szabó Bence meghosszabbította a szerződését (Fotó: Koncz Márton)
Szabó Bence a Budapest Jégkorong Akadémiával, a fehérorosz Mihail Bucskin pedig a DEAC-cal állapodott meg szerződésének meghosszabbításában az Erste Liga következő idényére.

 

A káposztásmegyeriek kedden jelentették be, hogy náluk marad a válogatott hátvéd.

„Több okom is volt, amiért nem érdekelt más ajánlat: imádom a csapatot, a srácokat és a csapat körüli légkört. Emellett vannak olyan célok, amiket az elmúlt két évben nem sikerült elérnünk, nem titkolt vágyam, hogy ezekkel a srácokkal bajnokságot nyerjek. Ennek megfelelően készülök a következő szezonra. Illetve nagyon szimpatikus az, amit a csapat képvisel, jégen és jégen kívül is szeretek itt lenni és itt hokizni” – fogalmazott a BJA Facebook-oldalán Szabó Bence, aki kilenc góljával a házi rangsor ötödik helyén végzett, 27 asszisztja pedig a második legtöbb volt a csapatban. A 36 pontjával a negyedik legjobb volt csapaton belül, míg az egész ligát tekintve a védők között a legjobb teljesítmény volt.

A 32 esztendős Bucskin tavaly érkezett Debrecenbe, előtte megfordult Szlovéniában és Szerbiában is. A legutóbbi Erste Liga-idényben 49 mérkőzésen 25 góljával és 15 gólpasszával összesen 40 pontot szerzett.

„Nagy örömmel írtam alá a következő szezonra. Megkedveltem a csapatot, a srácokat, a szakmai stábot és a klub minden munkatársát. Sikerült felvennem a liga ritmusát, úgyhogy azt érzem, a helyemen vagyok” – fogalmazott Mihail Bucskin.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik