Európai hokikörkép: Erdély duplázott és gólpasszt adott, Csányi is betalált

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.03.09. 11:21
Erdély Csanád (Fotó: Árvai Károly)
Erdély Csanád duplájának és gólpasszának is köszönhetően nyert az Esbjerg az Odense otthonában a dán jégkorong-bajnokság negyeddöntőjének első mérkőzésén, míg Csányi Karol, a Zólyom (Zvolen) csatára szintén eredményes volt a szlovák ligában.

 

Az Esbjerg az ötödik, az Odense pedig a negyedik helyen végzett az alapszakaszban, így Erdélyéknek idegenben kellett kezdeniük. A magyar válogatott csatár a 22. és az 51. percben talált be, előbbivel 2–0-ra, utóbbival 3–2-re vezetett csapata. A hosszabbításban Erdély előkészítette az Esbjerg győztes gólját.

A szlovák bajnokságban a hetedik helyen álló Zvolen úgy diadalmaskodott 5–4-re Érsekújváron (Nové Zámky), hogy Csányi a 27. percben 2–1-re módosította az állást.

Az éllovas Poprád többek között Vay Ádám 24 védésével verte meg 3–1-re a vendég Iglót (Spisská Nová Mes). A válogatott kapus a szezonban mérkőzésenként átlagosan 2.13 gólt kap, ez a második legjobb mutató, míg a lövések 92.88 százalékát védi, amivel a harmadik.

A francia élvonalban Vas Márton vezetőedző csapata, a Briancon az alsóházban (9–12. hely) fontos mérkőzést veszített a vendég Gappal szemben. A hazaiaknál Horváth Bálint és Horváth Milán gólpasszt adott, ennek is köszönhetően már 4–2-re is vezettek, ám a rivális a záró harmadban sorozatban három gólt szerzett, az utolsót 58:45-nél, így Vasék kikaptak, és az utolsó helyen állnak, a Gap pedig azonos pontszámmal a 11.

Sebők Balázs együttese, az Iserlohn Roosters 5–3-ra kikapott otthon a Schwenninger Wild Wingstől. A magyar válogatott csatára gólpasszt adott, ráadásul a mezőnyben legjobbként 13 korongbedobást is megnyert, klubja viszont az utolsó előtti, 13. helyen végzett a német alapszakaszban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik