Bírói műhiba miatt újrajátsszák az Erste Liga egyik rájátszás-mérkőzését

B. A. P.B. A. P.
Vágólapra másolva!
2024.03.11. 18:10
A Budapest JAHC–Csíkszereda találkozó végjátékában komoly bírói hiba történt (Fotó: Várhegyi Erna/BJAHC)
Játékvezetői műhiba miatt a Magyar Jégkorongszövetség versenyirodája az Erste Liga negyeddöntőjében zajló Budapest JAHC–SC Csíkszereda párharc második mérkőzésének újrajátszását rendelte el.

A szombati találkozót eredetileg a vendég erdélyi csapat 1–0-ra megnyerte, ezzel 2–0-s előnyre tett szert az egyik fél negyedik sikeréig tartó ütközetben.

A BJAHC a találkozó másnapján óvást nyújtott be – olvasható a liga honlapján. A versenyiroda helyt adott a beadványnak, egyúttal a mérkőzés újrajátszását rendelte el. Az indoklás szerint a mérkőzés rendes játékidejének utolsó percében, 59:31-nél a Csíkszereda játékosa, Neil Troy Rutkowski ellen a kapu szándékos elmozdítása miatt kétperces kiállítást szabtak ki, miközben büntetőlövésnek kellett volna következnie, mivel a kisbüntetés már nem volt letölthető. A versenybizottság álláspontja szerint megállapítható, hogy a játékvezetők az esetet szabálytalannak ítélték, de nem a szabályok által kötelezően előírt szankciót (büntetőlövést), hanem egy attól eltérő büntetést (kisbüntetést) szabtak ki.

A párharcban, amely kedden folytatódik, a Csíkszereda a mostani döntés következményeként 1–0-ra vezet.

A döntés ellen 48 órán belül nyújthat be fellebbezést az erdélyi klub.

Az óvással érintett mérkőzést – szükség esetén – jövő csütörtökön rendezik meg a Vasas Jégcentrumban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik