Jégkorong: egy gól született a svéd–német meccsen, Kanada kiütötte a letteket

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.12. 22:05
null
Nem ilyen kezdésről álmodtak a lettek a részben hazai rendezésű vb-n (Fotó: Getty Images)
Szoros meccsen nyert 1–0-ra a svéd jégkorong-válogatott Németország ellen a finn–lett közös rendezésű világbajnokság A-csoportjának esti mérkőzésén. Mindeközben a B-csoportban Kanada hat gólt rámolt be a társrendező Lettország kapujába.

Két teljes harmadon át kitartott a patthelyzet Svédország és Németország között Tamperében, a kapusok nagyszerű formában védtek nagyobbnál nagyobb ziccerekben. A skandináv együttes végül az utolsó felvonás elején törte föl a germán reteszt: Jonatan Berggren távoli tekerése egy csapattárs ütőjén gellert kapva lett védhetetlen – hatalmas csatában kerekedtek fölül a svédek.

 


 

Ezzel szemben Kanada már az első meccsén jelezte, hogy számolni kell vele a torna végjátékában. A „juharlevelesek” a két gól/harmad sormintát tartva egy olyan lett válogatottat tömtek ki, amelynek semmi nem jött össze – nem elég, hogy már az 52. másodpercben hátrányba kerültek, 23 lövésükből egy sem talált utat a kapuba: ha nem Montembeault kapus, akkor a kapuvas hiúsította meg a baltiak gólszerzési kísérleteit.

 


 

JÉGKORONG
ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT (Tampere)
Svédország–Németország 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

Korábban

Finnország–Egyesült Államok 1–4 (1–0, 0–1, 0–3)

B-CSOPORT (Riga)

Kanada–Lettország 6–0 (2–0, 2–0, 2–0)

Korábban
Szlovákia–Csehország 2–3
(2–3, 0–0, 0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik