Női jégkorong-vb: tavaly után újra Csehország a bronzérmes

Vágólapra másolva!
2023.04.16. 23:35
null
A finnek az ötödik helyen zártak (Fotó: Getty Images)
Csehország szerezte meg a bronzérmet a kanadai Bramptonban zajló női jégkorong elit-világbajnokságon, miután a vasárnapi helyosztón 3–2-re legyőzte Svájcot. Az ötödik hely a svédeket 3–1-re megverő Finnországnak jutott.

 

CSEHORSZÁG–SVÁJC 3–2

A svájciak kibekkeltek három emberhátrányt, majd amikor végre ők kerültek fórba, Lara Stalder fonákkal be is ütötte a vezető góljukat. A csehek egy percen belül egyenlítettek Denisa Krizová révén, majd három perc múlva Michaela Pejzlová közelről a vezető góljukat is beütötte.

A CSEHEK ELSŐ GÓLJA


A második periódus első gólját megint a svájciak ütötték – Lena Marie Lutz a palánk mögül csent és kapott korongot vágta be –, csakhogy Krizová ebben a húsz percben is betalált, az utolsó játékrész előtt maradt az egygólos cseh előny.

Az utolsó harmadban a svájciaknak kettős emberelőnyük is volt, mégsem sikerült egyenlíteniük – akárcsak tavaly, megint Csehország nyerte meg a két válogatott vb-bronzmeccsét.

Csehország a második világbajnoki érmét szerezte.

FINNORSZÁG–SVÉDORSZÁG 3–1

Még egy perc sem telt el a mérkőzésből, amikor Anna Kjellbin távolról beütötte a svédek vezető gólját – korongja a finn kapus lábvédői között csúszott a hálóba.

A svédek az első harmadban két emberhátrányt kivédekeztek, egyet azonban nem – Jenni Hiirikoski egyenlített a 12. percben, távoli lövése egy ütőn felperdülve hullott az egyébként kiválóan védő Emma Söderberg szinte folyamatosan tűz alatt lévő kapujába.

AZ EGYENLÍTŐ GÓL


A második harmadban Kiira Yrjanen egyenlő létszám mellett közelről ütött góljával már a finneket juttatta vezetéshez. S bár a svédek hősiesen védekeztek (kihúztak még három emberhátrányt), az 58. perc elején Noora Tulus – fórból – beütötte a Finnország győzelmét biztossá tevő harmadik gólt.

JÉGKORONG
NŐI ELIT-VB, KANADA
Az 5. helyért
Finnország–Svédország 3–1
(1–1, 1–0, 1–0)
A 3. HELYÉRT
Csehország–Svájc 3–2
(2–1, 1–1, 0–0)
DÖNTŐ
Hétfő, 1.00:
Egyesült Államok–Kanada

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik