Női jégkorong-vb: Cortina csapata kiesett, mehet a kapitány Kanadába

Vágólapra másolva!
2023.04.02. 19:38
null
Cortina kapitány csapata kiesett az Oberliga rájátszásából, így ott lehet a válogatott mellett (Fotó: Dömötör Csaba)
A német harmadosztályú jégkorong-bajnokságban szereplő Riessersee csapata a rájátszásban, az egyik fél harmadik győzelméig tartó negyeddöntőben sorozatban harmadik meccsét is elvesztette az alapszakaszt óriási fölénnyel megnyerő Hannover ellen, így kiesett. Ez pedig a Magyar Jégkorong-szövetség hét eleji közleménye szerint azt jelenti, hogy a női válogatott szövetségi kapitánya, Pat Cortina ott lehet a csapat mellett a jövő héten kezdődő női vb-n, miután a kanadai szakember a Riessersee edzője is, ám már nincsenek klubkötelezettségei.

A Magyar Jégkorongszövetségtől kapott tájékoztatás szerint egyelőre úgy tudni, hogy Cortina szerdán csatlakozhat a már Kanadában tartózkodó kerethez, ami tehát azt jelenti, hogy a magyar idő szerint hétfő hajnali – későbbi csoportellenfelünk – Németország elleni utolsó felkészülési mérkőzésen még nem lesz ott a csapattal.

A mieink kedden utaztak Kanadába, s magyar idő szerint szombat hajnalban szétlövésben legyőzték az A-csoportba tartozó Japán válogatottját 4–3-ra az utolsó előtti felkészülési mérkőzésükön.

A Nemzeti Sport Online-on a női válogatott összes világbajnoki mérkőzéséről folyamatosan frissülő szöveges közvetítést adunk.

FRISSÍTÉS (HÉTFŐ, 15.15)

Kolbenheyer Zsuzsanna, a magyar szövetség női szakágának vezetője az M1 aktuális csatorna megkeresésére hétfőn azt mondta, hogy Cortina kedden este érkezik Kanadába, így már az első mérkőzésen is ott lesz a válogatott kispadján. „Nyilván a klubcsapata is fontos neki, de a lányokhoz való kötődése, és a válogatott szereplése kiemelt szerepet játszik az életében” – mondta Kolbenheyer. (MTI)

A MAGYAR NŐI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Bogáti Bianka (HKB), Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA)
HÁTVÉDEK: Baker Taylor (Montreal Force – Kanada), Faggyas Lilla (HKB), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah (KalPa – Finnország), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St. Thomas – Egyesült Államok), Tóth Enikő (BJA)
CSATÁROK: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College – Kanada), Metzler Regina (OHA – Kanada), Pázmándi Zsófia (OHA – Kanada), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine – Egyesült Államok), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Nyeva – Oroszország)
Tartalék: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mozolai Berta (BJA)

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-PROGRAMJA
Április 6., 19.00 (magyar idő szerint április 7., 1.00):
Magyarország–Franciaország – élőben az NSO-n!
Április 8., 11.00 (17.00): Magyarország–Svédország – élőben az NSO-n!
Április 10., 11.00 (17.00): Magyarország–Finnország – élőben az NSO-n!
Április 11., 11.00 (17.00): Magyarország–Németország – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik