Erste Liga: Ezekért a sikerélményekért csinálja az ember – Turbucz Martin

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.02.28. 09:48
Nem ment el a hetedik meccsig az FTC-Telekom és a DVTK Jegesmedvék párharca a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, mert a zöld-fehérek hosszabbításban megnyerték hazai jégen a hatodik összecsapást. Az elődöntőbe jutást érő találat szerzőjével, Turbucz Martinnal beszélgetett az NSO Tv. 

Az idény első felében a Tisza Volán csatáraként remekelt az Andersen Ligában, januárban csatlakozott az FTC-Telekom csapatához, s a DVTK Jegesmedvék elleni negyeddöntő hatodik meccsén elődöntőt érő gólt szerzett a hosszabbításban. Turbucz Martin az NSO Tv-nek elmondta, leírhatatlan érzés volt, amikor a szurkolótábor előtt ünnepelték a továbbjutást, ezek azok a pillanatok, sikerélmények, amiért csinálja az ember ezt az egészet.

Videónkban a miskolciak elleni, rendkívül kiélezett és feszült párharc mellett szó esik az alapszakasz-győztes BJA HC elleni elődöntőről is. Továbbá kitérünk a Ferencváros emberelőnyös helyzeteinek ki nem használására, hiszen a negyeddöntőben tizennégyszer is játszhattak fórban, de abból egyet sem sikerült gólra váltani.

Rákérdeztünk Aku Kestilä állapotára is, aki az első harmadban sérült meg egy kemény palánkra lökés után, és már nem tért vissza a jégre. Turbucz a mérkőzés után annyit tudott mondani, remélik, hogy a BJA elleni elődöntő első mérkőzésén már bevethető lesz. A hírek szerint a finn játékost megfigyelésre benntartották a kórházban, ugyanis feltehetőleg légmellet kaphatott az ütközés során.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–DVTK JEGESMEDVÉK 2–1
(1–0, 0–0, 0–1, 1–0)– hosszabbítás után
Budapest,
Tüskecsarnok,1366néző.Vezette:Babic, Németh M., Kis-Király, Váczi D.
FTC:ARANY G. – Hrabal, Kucsma / Kärmeniemi(1),Seregély Máté / Marva, Mesikämmen / Galántai, Kozma D. – Betteridge, Kestilä, Sailio / Kulmala, NAGY G.1,Sointu(1)/ Kreisz B., Tóth A., TURBUCZ1/ Bán, Farkas Lőrinc, Tóth Gergő.Edző:Fodor Szabolcs
DVTK:VORIS – Kiss R., Vojtkó / Wehrs, Ilvessuo(1)/ Skrabov, Szirányi B. / Bennett, Illés – Páterka, Kulesov, Razumnjak / Blasko, Miskolczi, Mattyasovszki / Berdnyikov1,VAS J.(1),Farkas M. / Pecsét, Galajda, Lövei.Edző:Tokaji Viktor
Kapura lövések:48–36
Gól – emberelőnyből:2/0, ill 3/0
Fegyelmi büntetések:végleges kiállítás (Skrabov)
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:– A negyedik harmadban több helyzetünk volt, ezért meglepően nyugodt voltam. Természetesen a párharc alatt sok feszültség gyülemlett fel, ami néha érezhető volt rajtunk. A lényeg, hogy mindez megérte, mert bejutottunk az elődöntőbe. Büszke vagyok, hogy ezt egy papíron erősebb csapat ellen tettük meg.
Tokaji Viktor:– Egy hibával többek követtünk el, mint a Ferencváros, ami a rájátszásunkba került. Talán ez a tapasztalatlanság számlájára írható. Arra büszke vagyok, hogy egyetlen gólt sem kaptunk emberhátrányban. A támadójátékunk egy, vagy másfél személyre van kiszabva, de egy góllal nehéz mérkőzést nyerni, ezzel a párharc során már másodszor szembesültünk.

TOVÁBBJUTOTT:aFerencváros,4–2-vel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik